Mainos

16.3 Juustofondue sekä viikunoita ja nougatjäätelöä

Juustofondue

  • 300 g Gruyere-juustoa
  • 200 g Mustaleima-emmentalia
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • (0,2 dl kirsikkaviinaa)
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 0,5 tl jauhettua valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1 iso maalaisleipä

Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhkäise fonduepadan sisäpinta valkosipulilla.

Kaada valkoviini pataa ja kiehauta se. Lisää joukkoon raastetut juustot vähitellen koko ajan sekoittaen. Säädä liesi miedolle lämmölle. Liota maissijauho pieneen vesitilkkaan ja lisää sulaneeseen juustomassaan. Mausta fondue halutessasi kirsikkaviinalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Anna fonduen kevyesti pulpahtaa ja tarkista maku. Nosta kattila lämmitysliekille. Tarjoa fonduen kanssa maalaisleipäkuutioita ja halutessasi esim. cocktailkurkkuja ja hillosipuleita.

Maustetut viikunat ja nougat jäätelöä

  • 10-12 kpl tuoreita viikunoita
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 rkl sokeria
  • Siirappi:
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • sitruunan raastettu kuori

Halkaise viikunat pysty suunnassa ja asettele uunipellille hedelmäliha ylöspäin. Ripottele sokerit päälle ja paahda 150 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan kunnes sokeri on karamelisoitunut päälle. Nosta pöydälle jäähtymään.

Kaada sokeri kattilaan ja anna hiljalleen sulaa. Lisää vesi ja keitä n. 15 minuuttia ajan hiljaisella lämmöllä. Nosta kattila pois liedeltä ja valele viikunat siirapilla. Tarjoa nougat jäätelön kera.

Resepti: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.