16.2 Lammastagine

  • 600 g luutonta lampaan lapaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 fenkoli
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl kuminaa
  • 6 dl kanalientä
  • 1 dl rusinoita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria hienonnettuna

Leikkaa lampaan liha reiluiksi kuutioiksi. Mausta lihat reilusti mausteseoksella ja valkopippurilla ja anna maustua kelmulla tai kannella peitetyssä astiassa pari kolme tuntia. Halkaise fenkoli ja sipuli ja viipaloi ne pituussuunnassa. Viipaloi myös valkosipulin kynnet. Ruskista lihat reilussa haudutuspadassa oliiviöljyssä. Lisää pataan tarvittaessa hieman oliiviöljyä ja lisää fenkoli sekä sipulit. Lisää pataan vehnäjauhot ja kanaliemi. Hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä puolisentoista tuntia. Loppuvaiheessa lisää pataan rusinat ja hauduta vielä puolituntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin tai couscousin kera.

Resepti: Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat