Mainos

16.12. Kouluikäisten lasten suosikit

Joulukalenterin vieraana oli neljän lapsen isä, ja toimittaja-kirjailija Roope Lipasti.

 • Kouluikäiset lasten lelusuosikit ovat tänäpäivänä aikalailla elektroniikkapitoisia. Tyttöjä viehättävät mm. Bratz-nuket, joista uusimmat nimetään ja muutenkin kustomoidaan omanlaiseksi netissä.
 • Sekä tyttöjen että poikien suosikkilelu on mm. robottikoira. Koira haukkuu, kävelee ja leikkii. Erilaista nettimaailmaan linkittyvää lelua on muutenkin tarjolla pilvin pimein, on virtuaalilemmikkiä ja persoonallisuuspeliä. Vanhempien haasteena onkin tunnistaa se, mitä lapsi oikeasti haluaa ja mikä on vain hetken mieliteko. Roope Lipasti kehoittikin kuuntelemaan lasta ja tutustumaan omaan lapseen. Jos lapselle robottikoira tai virtuaalilemmikki tai autorata on oikeasti tärkeä juttu ja sellainen, jolla lapsi jaksaa leikkiä, niin kannattaa kuunnella lapsen toiveita eikä miettiä sitä tuntuuko lelu aikuisesta "järkevältä".
 • Ja vielä yksi lahjavinkki esimerkiksi kummeille. Mietipä antaisitko lelun sijaan kummilapsellesi yhteisen päivän kanssasi. Vie lapsi vaikka teatteriin, elokuviin tai kaupungille shoppailemaan ja syömään. Etenkin monilapsisessa perheessä se, että saa hetken olla ihan yksin huomion keskipisteenä voi olla kultaakin kalliimpaa... Ja samalla voit ihan oikeasti tutustua kummilapseesi.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.