16.12. Kolme pientä ruokaa kiinalaisesta keittiöstä

Suppilovahveroita ja kanaa

  • 200 g suppilovahveroita (tai muita sieniä)
  • 200 g broilerinrintaa
  • 2 cm purjoa
  • marinadi:
  • 0,5 tl maissijauhoja
  • 1 tl öljyä
  • 0,5 tl osterikastiketta
  • mausteet:
  • 1 viipale inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl osterikastiketta

Puhdista sienet ja hienonna niitä hieman. Hienonna kana pieniksi paloiksi ja laita palaset marinadiin viideksi minuutiksi. Pilko purjo ja hienonna inkivääri.

Kuumenna 4 rkl öljyä, paista kananpaloja 2 minuuttia. Ota pois pannulta ja valuta. Kuumenna 3 rkl öljyä. Mausta inkiväärillä ja lisää purjo. Paista sieniä sekoittaen 1 minuutti. Lisää suola ja osterikastike, sekoita hyvin. Lisää kanat ja sekoittele. Tarjoile.

Naudanlihaa ja sipulia

  • 300 g naudanlihaa
  • 250 g sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tl maissijauhoja
  • 1 tl vettä
  • 1 tl öljyä
  • 0.5 tl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 1 rkl tummaa soijakstiketta

Suikaloi liha poikkisyin. Sekoita palaset hyvin marinadiin ja anna maustua siinä 5 min. Suikaloi sipuli. Kuumenna 6 rkl ruokaöljyä ja paista lihaa sekoittaen 2 minuuttia. Nosta valumaan.

Kuumenna 4 rkl öljyä ja paista siinä valkosipuli ja sipuli niin, että öljy saa makua. Lisää suola ja paista sekoittaen vielä minuutti. Lisää paistetut lihat ja soijakastike. Paista sekoittaen 3 minuuttia. Tarjoa kuumana.

Keitetyt Jättikatkaravut

  • 12 jättikatkarapua
  • dippikastike:
  • 1 rkl kuumaa öljyä
  • 2 tl puristettua valkosipulia
  • 6 tl vaaleaa soijakastiketta
  • 0,5 tl suolaa

Pane jättikatkaravut kiehuvaan veteen ja keitä 1 minuuttia. Nosta valumaan ja pane tarjoiluvadille. Sekoita valkosipuli, soijakastike ja suola kastikkeeksi pienessä kulhossa. Kuumenna öljy ja kaada kulhoon muiden kastikeainesten päälle, sekoita. Tarjoa: jokainen kuorii itse rapunsa ja kastaa ne dippikastikkeeseen.

Reseptit: Jin Cuihong ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat