16.11. Kolme versiota samasta kakkutaikinasta

Kahvikakku

  • Perustaikina:
  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1-2 tl leivinjauhetta
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja loput sokerista vaahdoksi. Yhdistä pienin erin munavaahto voivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoja sekä maitoa ja mausta taikina vaniljasokerilla. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka ja lusikoi taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla. Paista kakkua 200-225 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jos pinta alkaa liikaa tummua, peitä se foliolla.

Rahkalla täytetty kahvikakku

  • 1 kahvikakku täyte
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 dl mustaherukoita
  • 0,5-1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Sekoita kulhossa rahkan joukkoon sokerit. Lisää herukat varovasti käännellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele seoksen joukkoon. Lusikoi täyte jäähtyneen kahvikakun keskelle ja tarjoile.

Mariannemuffinit

  • 1 annos perustaikinaa
  • 1 pss mariannerouhetta

Sekoita mariannerouhe taikinan joukkoon ja lusikoi taikinaa muffinivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Hedelmäkakku

  • 1 annos perustaikinaa
  • 0,5 l kuivattuja hedelmiä
  • 2 dl rommia

Hienonna kuivatut hedelmät ja laita ne kulhoon. Kaada päälle rommi ja anna hedelmien tekeytyä rommissa yön yli. Valuta hedelmät lävikössä ja sekoita ne taikinan joukkoon. Lusikoi taikina pitkään kakku- tai leipävuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jos pinta alkaa tummua, peitä pinta foliolla. Tämä kakku paranee, kun se saa tekeytyä yön yli.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat