16.10.2002 Makkarapannukakku, papuja paahtoleivällä ja juustoiset teeleivät

Emmerdale -ohjelmasarjaa on tehty 30 vuotta, Suomessa sarjaa on lähetetty 5 vuotta. Ohjelmassa juodaan paljon teetä, syödään pubissa ja kotona - ja edelleen nautitaan tuhdeista perinneruuista.

Makkarapannukakku (Toad in the Hole)

200g lenkkimakkaraa

0,5 l maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 munaa
ripaus suolaa

1. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna turvota noin tunti. Lisää kevyesti vatkatut munat ja ripaus suolaa sekä halutessasi sinappi.
2. Ruskista kuutioitu makkara rasvalla sivellyllä uunipannulla uunissa tai paistinpannulla.
3. Kaada taikina uunipannulle. Tai jaa makkara voideltuihin annosvuokiina ja kaada taikina päälle.
4. Kypsennä kuumassa (n. 225 asteessa) 15-20 min. Tarjoa lämpimänä joko sellaisenaa tai pohjoisenglantilaisittain paistetun sipulin ja ruskean kastikkeen kanssa.

Papuja paahtoleivällä (Beans on Toast)

paahtoleipää
tomaattipapuja purkista

1. Lämmitä pavut ja paahda leivät. Nosta leipä lautaselle ja lusikoi päälle papuja. Tarjoa lämpimänä. Englannissa herkkua syödään aamiaisella tai välipalana.

Juustoiset teeleivät (Scones)

3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1-2 dl (cheddar)juustoraastetta
0,5 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
2,5 dl maitoa
(2 -3 tl sinappia, jossa siemenet mukana)

maitoa

juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää rasva ja maito nopeasti sekoittaen.
3. Jaa taikina 3-4 osaan ja taputtele litteiksi. Jaa teeleivät kevyesti painaen taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Voitele maidolla ja ripottele pinnalle vähän juustoraastetta.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä voin, hillon, marmeladin ja kermavaahdon kanssa.

Katso myös aito toad in hole eli makkarapannarin resepti tästä.

>Lue lisää Emmerdalesta
- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat