1500 työpaikkaa lisää yhdellä eurolla – otatko haasteen vastaan?

Elintarviketeollisuusliitto ry ETL:n mukaan ruoan arvonlisäveron noston vaikutukset elintarvikeketjuun ovat ennen kaikkea kuluttajien käsissä.

Hallituksen kehysriihessä sopima ruoan arvonlisäveron korottaminen yhdellä prosenttiyksiköllä nostaa elintarvikkeiden hintoja. Elintarviketeollisuusliitto on huolissaan veron noston vaikutuksista ja haluaa siksi haastaa kuluttajat suosimaan suomalaista ruokaostoksilla.

– Ruoan hinnan noustessa uhkana on, että kuluttajat siirtyvät halvalla tuotettuihin tuontielintarvikkeisiin. Kun kotimaassa valmistettujen elintarvikkeiden kulutus vähenee, elintarviketeollisuuden kilpailukyky ja kyky työllistää heikkenee, toimitusjohtaja Heikki Juutinen muistuttaa

Elintarviketeollisuusliitto on arvioinut, että Suomessa toimivan elintarviketeollisuuden osuus myynnissä olevista jalostetuista elintarvikkeista on noin 80 prosenttia. Liiton mukaan osuuden supistuminen heijastuisi kielteisesti koko 300 000 henkeä työllistävän elintarvikeketjun toimintaan.

– Kuluttajien ostopäätöksillä on suuri vaikutus, ja siksi haastamme kaikki suosimaan suomalaista tulevissa ruokahankinnoissa. Ruoan valmistuksen läheisyys tarkoittaa, että etu jää kotimaahan, Juutinen painottaa.

Jos jokainen ostaa kuukausittain yhdellä lisäeurolla kotimaassa valmistettuja elintarvikkeita, maahamme syntyy vuosittain 1500 uutta työpaikkaa.

Lupauksen ostaa enemmän kotimaista voi antaa allekirjoittamalla Syö Suomi kasvuun -adressin sivuilla

Lähde: ETL

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja