Mainos

15 uudenvuodenlupausta, joita koirasi toivoo sinulta

Uuden vuoden kynnyksellä moni päättää pyrkiä laihemmaksi, liikkuvaisemmaksi, positiivisemmaksi ja kaikin puolin paremmaksi ihmiseksi. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, miten oman koirasi elämästä voisi tulla parempaa? Listasimme hyviä uudenvuodenlupauksia lemmikkien omistajille.

Lupaathan, että…

Viet minua lenkille uusiin paikkoihin.

Minusta on aina kiva päästä ulos, ja kierrän mielellään kanssasi sitä samaakin korttelia. Mutta tietäisitpä, kuinka uudet maisemat ja hajut minua piristävät! Uusista paikoista löydän ihan erilaisia terveisiä ja kuulumisia kuin yleensä. Lupaathan, että näet välillä vaivan kääntyä eri kadunkulmista ja viedä minut asfaltilta myös puistoihin ja metsiin.

Annat minulle haasteita.

En ehkä ole tarpeeksi kärsivällinen toko-tunneille tai riittävän vikkelä agility-kentille, mutta tykkään silti käyttää hoksottimiani. Vaikka olisin vanha, opin uusia temppuja. Emmekö voisi välillä harjoitella uusia juttuja ihan muuten vaan? Voisitko joskus piilottaa minulle hajukätköjä etsittäväksi vaikka lähimetsään? Se olisi minusta hurjan hauskaa!

Leikit kanssani.

Tiedän, että tykkäät halia minua, ja minustakin on kiva kiehnätä kyljessäsi. Mutta lupaathan, että heittäydyt useammin kanssani myös kunnon leikkiin. Rakastan repiä lelua kanssasi. Erityisen kivaa on, kun välillä annat minun voittaa vedon, ihan leikillään tietysti.

Annat minulle välillä uuden lelun.

Kyllä, minulla on ne omat kauhtuneet, repaleiset ja kuolaiset lempileluni. Mutta välillä on kiva kokeilla myös jotain uutta! Lelun ei tarvitse olla kaupan kallein tai hienoin – tuollaisilla asioilla ei ole minulle mitään väliä. Tärkeintä on, etten ole nähnyt lelua aiemmin tai ainakaan pitkään aikaan.

Otat minut mukaan tapaamaan lempi-ihmisiäni.

Minusta on kiva olla kotona kanssasi, mutta todelliseksi juhlaksi arki muuttuu, kun pääsen tapaamaan muitakin lempi-ihmisiäni! Jos vielä vihjaat heille, että kanssani voisi vähän leikkiä tai harjoitella uutta temppua, en ehkä pysy pöksyissäni. On kiva päästä mukaan juttuihin eikä aina vain odottaa sinua kotiin.

Annat minulle mahdollisuuden liikkua.

Ymmärrän, että olet joskus kiireinen etkä aina jaksa tehdä superpitkiä lenkkejä. Mutta lupaathan, että saan käyttää jalkojani enemmän kuin nopeiden pissatusten verran ja että pidät minut fyysisesti hyvässä kunnossa ja vetreänä. Lupaathan myös, että pääsen juoksemaan vapaana ulkona silloin, kun se on sallittua.

Ruokit minua oikein.

Tiedän, että osaan tuijottaa tosi anovasti ja välillä mahaani päätyy enemmän herkkuja kuin pitäisi. Koska en oikein itse ymmärrä omaa parastani, lupaathan, että pidät syömisistäni huolta etkä anna minulle periksi ihan joka kerta? Lupaathan myös, että mittaat ruokani täsmällisesti etkä lado nappulaa kuppiin ”vähän sinne päin”, sillä silloin sitä yleensä tulee liikaa.

Otat terveyteni vakavasti.

Lupaathan, ettet naura ylimääräisille vatsamakkaroilleni tai pidä pulskistunutta olemustani jotenkin ”söpönä” – ylipaino on haitallista minulle siinä, missä ihmisillekin. Haluaisin olla seuranasi vielä pitkään, terveenä. Jos et tunne kylkiluitani kevyesti koskemalla, olen liian painava.

Annat minun leikkiä myös lajitovereideni kanssa.

Koira koiran tuntee! Järjestäthän välillä leikkitreffejä, joissa pääsen kirmaamaan ja leikkimään lajitovereiden kesken. Näiden riekkumistuokioiden jälkeen oloni on raukean onnellinen.

Et pakota minua tekemään pelottavia asioita.

Joskus on niin, että muut koirat itse asiassa vähän pelottavat minua. Ethän vie minua koirapuistoon, jos näet, että en pidä siitä. Opetathan minut myös ohittamaan toiset koirat rauhallisesti pakottamatta minua tilanteisiin, joissa tunnen oloni uhatuksi.

Vietät välillä kanssani laatuaikaa.

Jo pelkkä läheisyytesi rauhoittaa minua, mutta joskus tunnen, ettet ole oikeasti läsnä. Lupaathan, että lasket välillä katseesi puhelimesta minun tasolleni, katsot silmiini ja rapsutat minua korvan takaa. Olen niin onnellinen, kun huomaat minut.

Lähdet kanssani retkelle.

Jään usein kiltisti kotiin, kun lähdet asioille. Olisipa kiva, kun joskus lähtisit retkelle varta vasten minun kanssani! Otettaisiin eväät mukaan, ajettaisiin autolla uusiin ympyröihin ja haisteltaisiin pusikoita ihan niin pitkään kuin kirsu sietää.

Pidät terveydestäni huolta.

Jos olen kipeä, en välttämättä tykkää näyttää sitä. Olethan siis herkkänä muutoksille mielialassani, liikkumisessani, ruokahalussani ja mahan toiminnoissani. Viethän minut lääkäriin, jos epäilet, että jotakin on vialla. Muistathan myös päivittää rokotukseni, harjata turkkini, pestä hampaani ja leikata kynteni säännöllisesti – en voi tehdä niistä mitään itse. Pidäthän myös saatavillani aina raikasta vettä.

Pidät minut turvassa.

Älä anna minun kulkea vapaana autoteiden lähellä. Kiinnitä kaulapantaani omat yhteystietosi. Tallenna Etsijäkoiraliiton puhelinnumero kännykkääsi. Älä jätä minua kuumaan autoon. Älä jätä minua yksin paikkoihin, joista joku voi minut varastaa. En halua joutua sinusta eroon.

Kehut ja kiität minua aina, kun aihetta on.

Sinun kehusi, rapsutuksesi ja taputuksesi ovat hunajaa korvilleni. Kerrothan minulle aina, kun olen hieno poika tai tyttö – haluan olla sitä eniten maailmassa.

Hylätystä Kössistä kouliintui syöpäkoira

Syöpäkoira Kössi on kulkenut pitkän matkan hylätystä ja arasta pennusta itsevarmaksi syöpäkoiraksi.

8:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.