Mainos

15 kuoli pommi-iskussa Länsi-Irakissa

14 yhdysvaltalaissotilasta ja heidän tulkkinsa menehtyi, kun heitä kuljettanut panssariajoneuvo ajoi pommiin lähellä Hadithan kaupunkia.

Neljätoista Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta ja heidän tulkkinsa on kuollut pommi-iskussa Irakissa, kertoo Yhdysvaltain sodanjohto. Isku tapahtui Länsi-Irakissa, kun sotilaita kuljettanut panssaroitu ajoneuvo ajoi pommiin lähellä Hadithan kaupunkia. Haditha sijaitsee noin 260 kilometrin päässä Bagdadista luoteeseen.

Kyseessä oli jo toinen Yhdysvaltain merijalkaväkeä vastaan suunnattu hyökkäys kolmen päivän sisällä Hadithan alueella. Maanantaina Hadithassa kuoli kuusi merijalkaväen sotilasta taistelussa kapinallisia vastaan ja yksi sotilas kuoli autopommi-iskussa. Tällä viikolla Irakin länsiosassa on kuollut jo kaikkiaan 21 amerikkalaissotilasta.

Uusin isku nostaa Irakissa kuolleiden amerikkalaissotilaiden määrän 1811:een sitten sotatoimien alkamisen 2003.

Irakilainen äärijärjestö Ansar al-Sunna on puolestaan ilmoittanut tappaneensa kaikkiaan kahdeksan Yhdysvaltain sotilasta ja ottaneensa yhden vangiksi Länsi-Irakissa. Internetiin lähettämässään lausunnossa ryhmä kertoi yksityiskohtia tapoista ja sanoi julkistavansa lisää tietoja myöhemmin.

Lausunnon aitoutta ei ole voitu vahvistaa. Yhdysvaltain armeija on kiistänyt tiedot vangitusta sotilaasta. Ansar al-Sunnalla katsotaan olevan yhteyksiä al-Qaida-verkostoon, ja se on aiemminkin ilmoittanut tehneensä lukuisia hyökkäyksiä Irakissa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.