15 kiloa laihtunut Johanna: Terveyspulmat säikäyttivät

Helmen Keventäjät-testiryhmässä 15 kiloa kaventunut Johanna on huojentunut, sillä elämäntapamuutoksilla hän vältti salakavalasti vaanineet terveyspulmat.

Kempeleläinen Johanna Riekki, 29, halusi kovasti viime talvena mukaan Helmen Keventäjät-testiryhmään. Naista painoi synnytyksen jälkeisen masennuksen myötä karttuneet kilot, ja liikunnan ajatteleminenkin ahdisti.

Nyt hän on täydellisen muuttunut nainen, joka nauttii juoksulenkeistä ja pitää itsestään hyvää huolta syömällä säännöllisesti ja oikein.

– Minusta alkaa tuntua hiljalleen omalta itseltäni. Painan nyt saman verran kuin ennen lasten saamista. Se on niin kivaa! 15 kiloa oli paljon kannettavaa, Johanna hymyilee.

Hän kuitenkin vakavoituu. Kahden pienen lapsen äiti aloitti keväällä uudessa työssä ja vasta muutama viikko sitten hän kävi ohimennen kysymässä tuloksia työhöntulotarkastuksesta. Johanna sai järkytyksekseen tietää, että hänen maksa-arvonsa olivat olleet koholla. Kauhukuvat rasvamaksasta, diabeteksesta ja sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisesta vilisivät päässä. Onneksi kontrollikokeet rauhoittivat Johannan, sillä arvot olivat normalisoituneet.

– Todennäköisesti ylipainon takia minulla on ollut rasvamaksa, mutta se on parantunut elämänmuutoksilla. Tällä laihdutuksella oli täydellinen ajoitus – jos en olisi nyt laihtunut, mikä olisi ollut lopputulos? Kyllä se ehti säikäyttää.

Painajaiset eivät toteutuneet

Johanna tunnusti testiryhmän alkaessa, että hänellä oli terveestä ruokavaliosta hupsu mielikuva, joka huvittaa häntä itseäänkin nyt. Hänellä oli sellainen painajaismainen kauhukuva, että hän joutuisi popsimaan pakastevihanneksia ja kanaa lopun ikää.

– Kyllä minä niitäkin syön, mutta en vain niitä. Syön monipuolisesti kotiruokaa, mutta muutin annoskokoja ja noudatan lautasmallia. Niissä on se avainsana, miksi paino lähti putoamaan.

Johanna myöntää tarkkailevansa myös hiilihydraattien laatua: hän syö täysviljaa ja ruista. Perunaa ja pastaa ei enää lapata lautaselle tavan vuoksi. Hän löysi myös proteiinipitoisen maitorahkan ilot.

– Ruokavalio oli painonpudotuksessa kaiken A ja O. Painonpudotus jatkuu edelleenkin. Tavoitepainoon ei ole enää kuin 10 kiloa, hän riemuitsee.

Tavoitettaan kohti hän menee täynnä energiaa ja taistelutahtoa. Johanna uskoo, että ensimmäiset 15 kiloa olivat vasta alkusoittoa, mutta nyt on tosi kyseessä. Apuna ovat uudet elämäntavat, joita hän aikoo juurruttaa arkeen loppuiäksi.

– Tästä eteenpäin se on game on eikä game over! hän toteaa topakasti lopuksi.

MTV3/Helmi - Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja