15.7.2004 Parola

(jakso esitetty 21.8.2003)

"Oman maan maut. Olemme jo monena vuonna haaveilleet järjestävämme kaveripariskunnille ainutlaatuisen sadonkorjuuillan. Nyt älysimme, että ruoanvalmistuksen voisi tehdäkin joku muu kuin kutsujen emäntä ja näin hänkin saisi nauttia illasta sekä oman kasvimaan runsaista antimista poikeukksellisen paljon. Meillä lähtee käyntiin myös autotallin rakennusprojekti ja vieraat tulevat olemaan osallisena tähän; heidän talkootyönsä voisi palkita kyseisellä illalla."

Reseptit 8 hengelle

Sadonkorjuu-menu

Kutunjuustosalaatti

  • 4 kerää erilaisia salaatteja
  • valkoviinietikkaa
  • valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • persiljaa
  • tomaattia
  • 4 kpl syötäviä kukkia esim. kurkkuyrtti
  • 200 g kutunjuustoa

Tee salaatille kastike jossa 2 rlk valkoviinietikkaa, 1 dl oliiviöljyä, yksi valkosipulin kynsi, vettä ja hakattua persiljaa. Pese salaatit hyvin ja leikkaa niiden päälle tomaatti ja kutunjuustoa. Ripottele pinnalle syötäviä kukkia.

Sadonkorjuuvokki

  • 1 kg porsaan ulkofilettä
  • 1 prk sweet and sour -kastiketta
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl porkkanaa
  • 2 kpl punajuurta
  • 2 kpl kesäkurpitsaa
  • 3 kpl raitajuurta
  • 200 g nuudeleita
  • 1 dl soijaa
  • 5 rkl seesamiöljyä
  • punainen chili
  • punajuuren varsia
  • valkoviiniä

Leikkaa porsas mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja marinoi sweet and sour -kastikkeessa. Esikeitä kasvikset suurina paloina nopeasti. Ryöppää nuudelit valmiiksi. Paista ainekset muurinpohjapannulla ja mausta chilillä ja seesamiöljyllä sekä soijalla.

Samppanjahyytelö

  • 6 dl sampanjaa
  • 600 g sokeria
  • 10 liivatetta
  • punaisia marjoja; karviainen, punaherukka, mansikka, mustaherukka
  • 2 dl kermaa
  • vaniljatanko

Sulata sokeri puoleen määrään sampanjasta ja lisää mukaan liivatteet. Kaada seosta maljoihin ja anna hyytyä hieman, lisää marjoja. Tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat