15.3 Sienirisotto ja paistettua lohta

Paistettu lohi

  • 700 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua

Puhdista kalafilee ja mausta se hyvin suolalla ja valkopippurilla. Purista fileelle reilusti sitruunamehua ja laita pinnalle muutama tillin oksa. Paista kalaa 220 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.

Sienirisotto

  • 250 g risottoriisiä (vialone nano)
  • 9 dl kasvislientä
  • 3 dl sieniä (esim. pakastesuppilovahveroita)
  • nokare voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta
  • puolikas sitruuna
  • valkopippuria
  • suolaa

Lämmitä kasvisliemi, kuullota voissa kuutioidut sienet, hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja riisi. Lisää joukkoon timjami. Kaada päälle kuumaa kasvislientä niin, että riisi peittyy. Tarkista suolan määrä. Lisää lientä aina kun se on imeytynyt, kunnes riisi on lähes kypsää. Mausta lopuksi valkopippurilla ja sitruunan mehulla. Lisää vielä nokare voita ja raastettua parmesaania. Tarjoile heti.

Resepti: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat