15 000 ihmistä seurasi kiekkofinaalia Senaatintorilla

Poliisin mukaan koko Suomi oli pelin aikana rauhallinen. Liikenteessäkin oli hiljaista, ravintoloiden kisakatsomoissa sen sijaan oli tungosta.

Jääkiekon Suomi-Kanada MM-finaali keräsi sunnuntai-iltana Helsingin keskustassa sijaitsevalle Senaatintorille tuhansia ihmisiä jo toisena päivänä peräkkäin. Pettymys oli suuri, kun Suomi joutui tyytymään hopeaan Leijonien hävittyä Kanadaa vastaan pelatun loppuottelun maalein 2-4.

Poliisin arvion mukaan kisakatsomoon kokoontui parhaimmillaan jopa 15 000 ihmistä. Kun peli oli alkamassa, poliisi arvioi määrän viideksituhanneksi.

Vasta sunnuntaiaamuna varmistui, että peli näytetään Senaatintorin ulkokatsomossa. Euroviisunäytöt torille pystyttäneen Eastway Oy:n tiedotuspäällikön Tomi Lindblomin mukaan Helsingin kaupunki ja Jääkiekkoliitto suostuivat sponsoroimaan tapahtumaa.

Kaduilla hiljaista, baareissa ruuhkaa

Kadut hiljenivät sunnuntai-iltana, kun kansa kokoontui televisiovastaanottimien ääreen vuoden 1995 toisinnon toivossa. Keskustan ravintoloissa sen sijaan oli tungosta jääkiekkojännärin takia.

- Olemme nähneet kaikki pelit. Rakastuin jääkiekkoon vasta Suomessa. Välieräottelu Venäjää vastaan oli aivan huippu, hehkutti belgialainen vaihto-oppilasporukan puhemies Alain Vandendrís Painobaarissa.

- Ihan sama kummin pelissä käy, juhlimme koko yön joka tapauksessa. No, ehkä siitä riippuu, missä merkeissä, belgialainen lisäsi.

Suomalaiskatsojien suunnitelma Senaatintorilla oli toisenlainen.

- Tappio ja kotiin itkemään. Voitto, niin pitkät juhlat kuin jaksaa.

Poliisin mukaan koko Suomi oli rauhallinen pelin aikana. Liikenteessäkin oli hiljaista, kun kaikki katsoivat jääkiekko-ottelua.

- Vain sellaiset soittavat, joilla on todellinen tarve. Aina pitäisi olla joku matsi, toivottiin Helsingin hätäkeskuksessa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat