Mainos

141-maataloustuesta saavutettiin osasopu

Ensi vuonna 141-maataloustukea maksetaan lähes 94 miljoonaa euroa. Neuvottelut tukikauden pituudesta ja tuen alenemasta jatkuvat ensi viikolla.

Suomi ja EU ovat MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan sopineet alustavasti siitä, miten Etelä-Suomen 141-maataloustukea maksetaan vuoteen 2011 saakka.

Ensi vuonna maksettavan tuen määrä olisi 93,9 miljoonaa euroa. Alustavien neuvottelujen mukaan vuosina 2009-2011 tuki alenee noin 2,8 prosenttia vuosittain.

Neuvottelut tukikauden pituudesta ja tuen alenemasta jatkuvat ensi viikolla.

Ensi vuonna maksettavan tuen määrä olisi 93,9 miljoonaa euroa.Vuosina 2009-2011 tuki alenee noin 2,8 prosenttia.

EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel ja maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila neuvottelivat asiasta Brysselissä tänään.

Neuvottelut tukikauden pituudesta ja tuen kahden viime vuoden alenemasta jatkuvat ensi viikolla.

Suomalaiset haluaisivat tukikauden jatkuvan vuoteen 2013, jolloin EU:n maataloustukijärjestelmää uudistetaan. Neuvoteltavaa jäi myös siitä, kuinka suuri tuen alenema on vuosina 2012-2013.

Ministeri Anttila mukaan neuvottelut käytiin hyvässä hengessä ja etsien molemmille osapuolille hyväksyttävissä olevaa ratkaisua. Neuvotteluja jatketaan siis jälleen ensi viikolla.

Neuvottelujen keskeiset kysymykset ovat liittyneet tulotukien kokonaismäärän ja erityisesti sika- ja siipikarjatalouden tukien kehitykseen.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.