Mainos

14-vuotias halusi kaahata poliisia pakoon

(MTV3/Päivi Talja)

Poliisiauto

Poika hälytti itse poliisit peräänsä, jonka jälkeen hän lähti hurjastelemaan kevytmoottoripyörällä kevyen liikenteen väylille. Poliisi muistuttaa, että pakoon kaahaamisen seuraamukset voivat vaikuttaa nuoren koko loppuelämään.

Poliisi sai kevyen liikenteen väylällä jopa 80 kilometrin tuntinopeutta ajaneen 14-vuotiaan pojan kiinni melko pian eilen illalla Lahden Renkomäessä.

Nuori motoristi selitti hänet kiinni ottaneille poliiseille soittaneensa hätäkeskukseen keulivasta moottoripyörästä, koska hän nimen omaan halusi kaahata poliisia pakoon.

Poika oli lainannut kevytmoottoripyörän 15-vuotiaalta kaveriltaan, jolla ei myöskään ollut kevytmoottoripyörän ajokorttia. Omistaja oli itsekin keulinut pyörällä huoltoaseman pihalla, jonka jälkeen hän oli luovuttanut sen kortittomalle kaverilleen.

Pyörässä ei ollut valoja, eikä sitä ole vakuutettu.

Ylikonstaapeli Jouko Tuomisen mukaan poikaa kuullaan asian tiimoilta lähipäivinä. Alle 15-vuotiaana poika ei kuitenkaan joudu teostaan rikosoikeudelliseen vastuuseen.

- Tuossa iässä ei ymmärretä ajatella, etta asialla voi olla suurempiakin seuraamuksia kuin ajokortin saamisen lykkääntyminen. Hengenlähdön mahdollisuus on hyvinkin suuri, mutta sitä ei pysähdytä ajattelemaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.