Mainos

14-vuotiaan hengen vaatineen mönkijäturman tapahtumapaikka täyttyi kynttilöistä: "Järjetön ikävä"

Juhannusyönä tapahtuneessa turmassa kuoli 14-vuotias tyttö. 

Turma sattui aamuyöllä juhannuspäivän puolella hiljaisella kylätiellä, muutaman kilometrin päässä Vihti Golf Center -kentästä. 

Yksipaikkaisen mönkijän kyydissä oli kuljettajan lisäksi neljä paikkakuntalaista nuorta, kun se ajautui ulos tieltä ja törmäsi lyhtypylvääseen.

Paikalle on tuotu paljon kynttilöitä ja muistoesineitä. Kynttilöihin nojaa postikortti: "Tuska on suuri ja ikävä järjetön".

0:20

Mönkijän osia lennellyt ympäriinsä

Turmapaikan vieressä asuva Matti Lahtelin kertoo tulleensa juhannusjuhlista eilen iltapäivällä, kun hän näki paikalla itkeviä nuoria.

– Paikalla oli paljon nuoria mopolla. Mönkijää en nähnyt. Kävin tänään aamulla paikalla keräämässä mönkijän osia yhteen kasaan. Niitä oli lennellyt ympäriinsä. 

Alueella yli 40 vuotta asunut Lahtelin kertoo, että seudulla on sattunut useita autojen ulosajoja aiemminkin.

– Turmapaikalla tie oli suora, joten sikäli ihmettelen miksi mönkijä oli juuri siinä ajanut pylvääseen. Mönkijöillä pääsee liian lujaa, se on mielestäni osasyy tällaisiin onnettomuuksiin. 

Turman syy vielä pimennossa

Paikan ohi pyöräillyt nainen kertoo nähneensä mönkijän ojassa edellisenä päivänä.

– Ajoin ohi jo eilen, ja näin tuossa mönkijän ja poliisin "pääsy kielletty" -nauhan. Kuulin sitten myöhemmin uutisista mitä oli käynyt. Kyllä se aina pysäyttää, kun näkee konkreettisesti missä onnettomuus on tapahtunut. Koskaan ei voi tietää milloin lähtö tulee, oli sitten nuori tai vanha.

Poliisin mukaan mönkijän kyydissä oli kuljettajan lisäksi neljä nuorta. Yksi heistä oli lähtenyt ilmeisesti omin avuin hakemaan apua, ja hän oli myöhemmin hakeutunut lääkärin tarkastukseen. Kolme vietiin sairaalaan.

Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä. Kyseessä on jo toinen juhannuksena kuolonuhreja vaatinut mönkijäturma.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.