Mainos

14 kuoli ammuskelussa Yhdysvalloissa

Panttivankitilanne on ohi Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa. Ampuja on surmannut itsensä ja panttivangit ovat päässeet vapauteen.

Poliisin mukaan 14 ihmistä sai surmansa ja 26 haavoittui ampumavälikohtauksessa.

Aseistautunut mies ampui laukauksia ja otti jopa 40 panttivankia maahanmuuttajien palvelukeskuksessa Binghamtonin kaupungissa New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Paikallisen median mukaan mies oli varustautunut kiväärillä.

Poliisi on joidenkin tietojen mukaan ottanut kaksi ihmistä kiinni rakennuksen lähettyviltä. Heidän yhteytensä tapahtumiin on epäselvä. Paikalla oli poliisin erikoisyksikkö.

Kun mies tuli rakennukseen ja aloitti ammuskelun, sisällä oli WBNG-tv:n uutisten mukaan 41 ihmistä. Osa paikalla olleista oli paennut kellariin ja yli kymmenen piileskeli wc:ssä.

Poliisi oli sulkenut rakennusta ympäröivät kadut ja eristänyt lähistöllä sijaitsevan lukion.

American Civic Association -järjestön rakennuksessa pidetään englannin tunteja ja järjestetään muita palveluja Yhdysvaltoihin äskettäin tulleille maahanmuuttajille.

WNBF-radion uutispäällikkön mukaan ampujaa on kuvailtu parikymppiseksi aasialaiseksi mieheksi. Hänen epäiltiin tukkineen rakennuksen takaoven pysäködyllä autolla. Voi olla, että auton jättäminen takaovelle liittyi pakosuunnitelmiin.

Binghamton sijaitsee noin 240 kilometriä New Yorkin luoteispuolella, ja siellä asuu noin 45 000 ihmistä.

Joukkomurhat ovat yleistyneet viime vuosina Yhdysvalloissa, jossa ase on helppo hankkia. Viime kuussa mies ampui Alabamassa kymmenen ihmistä, joista moni oli hänen perheenjäseniään.

Huhtikuussa 2007 Virginia Tech -yliopistossa tapahtui nyky-Yhdysvaltojen historian verisin ampumavälikohtaus, kun opiskelija surmasi 32 ihmistä ja itsensä.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 3.4.2009)

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.