Mainos

14.3. Kalkkunarullat ja hasselbackanperunat

Kalkkunarullat

  • 4 kalkkunanfilettä
  • 1 pkt pippurituorejuustoa
  • 1 purjosipuli
  • 150 g siitakesieniä
  • 8 siivua pekonia
  • 25 g voita
  • suolaa
  • timjamia

Hienonna purjosipuli sekä sienet ja kuullota pannulla voin kanssa. Mausta suolalla sekä timjamilla ja anna seoksen jäähtyä hetki. Leikkaa fileeseen viilto melkeen läpi, kuitenkin niin ettei se mene kahtia. Näin helpotat nuijimista. Nuiji fileet ohuikisi ja ripottele suolaa lihalle. Levitä 1-2 rkl tuorejuustoa jokaisen fileen pintaan ja lusikoi jäähtynyt täyte lopuksi päälle. Kääri filee tiukalle rullalle ja vuoraa se pekonisiivuilla. Kääri rullat lopuksi tuorekelmuun hyvin tiukasti ja kypsennä vesihauteessa n. 10-15 min ajan.

Nosta kypsyneet kalkkunarullat pois vedestä ja anna vetäytyä hetki huoneen lämmössä. Poista kelmut ja paista lopuksi panulla rullia muutaman min ajan, jotta saat pekonista rapean. Tarjoile hasselbackanperunoiden kanssa.

Hasselbackanperunoita yrttivoissa

  • 8 keskikokoista perunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 50 g voita
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. timjamia, rosmariinia, rakuunaa tai salviaa)

Kuori perunat ja leikkaa viiltoja vieri viereen niin, että viipaleet jäävät alaosastaan toisiinsa kiinni. Ripottele suola ja muskotti perunan päälle ja laita pinnalle vielä nokare voita. Nosta perunat uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa 30 min ajan. Sulata loput voit kattilassa, lisää joukkoon kypsät perunat sekä yrtit ja anna paahtua muutaman minuutin ajan. Tarjoile kalkkunan kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.