14.2. Katkarapupasta sitruskastikkeella ja suklaakakku

  • 400 g isoja katkaravun pyrstöjä
  • 300 g linguinepastaa
  • 2 dl kanalienta
  • 4 dl kermaa
  • 2 sitruunaa
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaaniraastetta

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja purista sitruunoiden mehu joukkoon. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää kerma, kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Keitä pasta al dente, kaada keitinvesin pois ja lisää pastat sitruskastikkeen joukkoon. Raasta sitruunan kuori, hienonna ruohosipuli ja sekoita ne joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja paista isot katkaravun pyrstöt nopeasti pannulla. Mausta kevyesti suolalla. Nosta mehukkaat ravut pastan päälle, viimeistele parmesaaniraasteella ja nauti hyvän viini kera.

Suklaakakku

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g tomusokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 3 kpl valkuaista
  • 3 kpl keltuaista
  • 1 kpl appelsiinin mehu ja kuori

Sulata suklaa, voi ja puolet sokerista kattilassa. Lisää keltuaiset, appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi. Nostele taikinan joukkoon. Paista annosvuoissa 130 asteessa 25 minuuttia tai pitkässä leipävuoassa 10-15 minuuttia kauemmin. Jäähdytä ja tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat