14.11. Syksyinen broileripata

Syksyinen broileripata

  • 4 broilerin koipireisipalaa
  • tilkka öljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl kanalientä
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 pieni purkki smetanaa

Leikkaa koipireidet kahteen osaan. Ruskista palat öljytilkassa padassa ja ripottele päälle vehnäjauhot.

Lisää kuorittu ja pilkottu sipuli, halkaistut valkosipulin kynnet ja porkkanat. Sekoita hieman ja lisää tomaattipyree sekä kanaliemi.

Sekoita ainekset hyvin ja anna liemen kuumentua kiehuvaksi. Kun pata poreilee, lisää laakerinlehti. Anna hautua noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon smetana. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile keitetyn bulgurin, couscousin tai riisin kera.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat