14.11. Pikkujoulutarjottavaa reseptikilpailun voittajareseptit

Helppo punaviiniglögi

  • 1 dl mustaherukkamehua
  • 1 dl punaviinisiirappia
  • 1 pss glögimausteseosta
  • 0,75 l punaviiniä
  • tarjoiluun rusinoita, pähkinöitä ja mantelilastuja

Kuumenna kattilassa mustaherkukkamehu, glögimauste ja siirappi. Jätä maustumaan hetkeksi. Lisää juuri ennen tarjoilua punaviini ja kuumenna höyryäväksi.

Täytetyt voitakina herkut

  • 2 pkt voitaikinalevyjä tai n. 800 g voitaikinaa
  • 1 kananmuna voiteluun
  • suolaisiin unikonsiemeniä koristeeksi
  • makeisiin raesokeria koristeeksi
  • piparkakkumuotteja

Anna voitakinalevyjen sulaa ja ota niistä piparkakkumuotilla kuvioita. Voitele kuviot kananmunalla ja koristele raesokerilla tai unikonsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 5-7 minuuttia.

Aprikoosi-piparitäyte

  • 100 g Aurajuustoa
  • 1 dl aprikoosihilloa tai marmeladia
  • 4-5 piparkakkua

Kun voitakinaherkut ovat tulleet uunista, anna niiden jäähtyä. Halkaise kuviot keskeltä varovasti ja täytä ne. Sivele toiseen puoliskoon hilloa, päälle sinihomejuustomurua ja hienonnettua piparkakkua. Nosta toinen puolisko hatuksi.

Juustotäyte

  • 100 g savuporosulatejuustoa tai jotain tuorejuustoa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Sekoita juusto ja hienonnetut yrtit. Kun voitakinaherkut ovat tulleet uunista, anna niiden jäähtyä. Halkaise kuviot keskeltä varovasti ja täytä ne. Sivele toiseen juustoa ja nosta toinen puolisko hatuksi.

Reseptit: Henna Pöllänen

Lue myös:

    Uusimmat