Mainos

135-vuotiaalta lopetettiin eläke Turkissa

Turkkilainen Halime Olcay on syntymätodistuksensa mukaan syntynyt 1.7.1874, eli hän on ainakin dokumenttien mukaan todella 135-vuotias. Ikää tosin voi epäillä, sillä tähän saakka maailman vanhimmat ihmiset ovat saavuttaneet noin 120 vuoden iän.

- Tämä on ollut pitkä aika. Saatan olla jopa 150 vuotta tai enemmänkin, nainen vastaa kysymykseen iästään uutistoimisto AP:n haastattelussa.

Kaakkois-Turkissa pienessä kylässä lähellä Diyarkabiria asuvalta Halime Olcaylta on kuitenkin lopetettu eläkkeen maksaminen. Paikalliset viranomaiset luulivat naisen kuolleen, koska hänestä ei kuulunut mitään 25 vuoteen, eikä hänen pankkitilillään ollut enää tapahtumia. Näin ollen eläkkeen maksaminen lopetettiin.

Pitkien selvittelyjen jälkeen viranomaiset ovat nyt kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että Halime Olcay todellakin on yhä elossa ja hänelle aletaan maksaa eläkettä ensi kuusta alkaen. Hän saa myös oman sairaanhoitajan ja pyörätuolin.

Halime Olcaylla on ympärillään paljon sukulaisia.

- Hänellä oli kuusi lasta, joista kolme on yhä elossa. Minä olen hänen pojanpoikansa pojanpoika, sanoo yksi sukulaisista, Kadri Olcay.

Yllä olevassa kuvassa on Halime Olcay ja hänen lapsenlapsenlapsenlapsensa.

135-vuotias Halime Olcay on ollut sänkypotilas viimeiset 25 vuotta.

- En voi hyvin, mutta en myöskään huonosti. En pysty nukkumaan kunnolla, koska minulla on paljon särkyjä. Mutta mitä muutakaan voi kaikkien näiden vuosien jälkeen odottaa, Halime Olcay toteaa.

Turkkilainen Halime Olcay on syntynyt samana vuonna kuin Winston Churchill, joka toimi Britannian pääministerinä toisen maailmansodan aikaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.