Mainos

130 latvialaista käännytetty Suomen rajalta

Suomen rajalta on käännytetty rajaviranomaisten mukaan arviolta 130 Latvian kansalaista viime viikon aikana. Viranomaisten mukaan heillä ei ole ollut tarpeeksi rahaa oleskellakseen Suomessa.

Latvialaisia on käännytetty Suomen rajalta noin 130 parin viime viikon aikana. He ovat tulleet Suomeen pääasiassa laivoilla.

Rajaviranomaisten mukaan heillä ei ole ollut tarpeeksi rahaa oleskellakseen Suomessa. Lisäksi latvialaiset ovat Suomen rajaviranomaisten mukaan antaneet matkansa tarkoituksesta virheellisiä tietoja.

-Ihmiset kertovat tulevansa muutaman päivän turistivierailulle Suomeen, mutta heidän paluulippunsa on päivätty muutaman viikon päähän, Helsingin rajatarkastusosaston päällikkö Janne Piiroinen kertoo.

Rajaviranomaiset arvelevat, että osa latvialaisista on ollut matkalla Ruotsiin poimimaan marjoja, sillä tulijoiden autojen takakonteissa on ollut muun muassa marjaämpäreitä.

-Latvialaisilla on ollut ruotsalaisten henkilöiden yhteystietoja, mutta jostain syystä he eivät ole halunneet kertoa meille matkansa todellista tarkoitusta, Piironen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.