13-vuotias brasilialaistyttö kuoli synnyttäessään lasta isälleen – isää syytetään vuosia jatkuneista raiskauksista

Isä oli käyttänyt tyttöä seksuaalisesti hyväksi yli neljän vuoden ajan. Tyttö vietiin sairaalaan vatsakipujen vuoksi ja hän kuoli synnytyksen jälkeisiin komplikaatioihin. 

Brasialaisen koulutytön isää, 36-vuotiasta Tome Fabaa syytetään tytön toistuvista raiskauksista ja hyväksikäytöstä siitä saakka, kun lapsi on ollut yhdeksän vuoden ikäinen. Hän saapui oikeuteen 27. joulukuuta syytettynä alaikäisen lapsen hyväksikäytöstä ja taposta, kirjoittaa australialainen 7 News.

Pienikokoinen tyttö oli seitsemännellä kuulla raskaana, kun hänet vietiin paikalliseen aluesairaalaan kovien kipujen vuoksi. Perhe asui Amazonin kaupungin laitamilla Pohjois-Brasiliassa.

Lääkärit diagnosoivat tytölle akuutin anemian ja päättivät käynnistää synnytyksen. Tyttö synnytti ennenaikaisesti poikavauvan, joka jäi eloon. Synnytyksen jälkeen tytön vointi kuitenkin huononi ja hänellä todettiin useita vakavia komplikaatioita. 

Tyttö kuoli, kun häntä oltiin lennättämässä erikoissairaalaan Manaukseen, Amazonasin osavaltion pääkaupunkiin, yli 300 kilometrin päähän.

Sukulaiset yrittivät ilmiantaa isän

Tytön isä pakeni pian tyttärensä kuoleman jälkeen. Hänet saatiin kiinni viikon päästä Coarin kaupungista, kun poliisi oli julkaissut etsintäkuulutuksen.  

Tytön sukulainen, joka haluaa pysyä nimettömänä, kuvaili tyttöä kypsymättömäksi ja viattomaksi teiniksi, joka salasi raskautensa siihen saakka, kunnes ei enää pystynyt piilottamaan sitä. Tytön isä oli myös uhannut tappaa tytön, jos hän kertoisi hyväksikäytöstä. 

Tutkinnasta vastaavan poliisipäällikön mukaan tytön sukulaiset yrittivät suojella lasta ilmoittamalla asiasta sosiaaliviranomaisille. Tyttö ehti kuitenkin kuolla, ennen kuin pidätysmääräys saatiin vireille. 

Tapaus on herättänyt raivoa paikallisessa yhteisössä ja oikeustalon ulkopuolella on järjestetty mielenosoituksia syytetyn oikeudenkäynnin aikana.

Sosiaaliviranomaiset eivät ole vielä päättäneet, annetaanko sukulaisille vastasyntyneen pojan huoltajuus. Poliisi on kertonut poikavauvan voivan poikkeuksellisen hyvin ja lääkäreiden mukaan hän on vahva ja hengittää jo ilman hengityslaitetta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja