Mainos

13 sairaalaan Rovaniemen kloorivuodon takia

Kolmetoista klooria hengittänyttä uimaria vietiin sairaalaan. Kahden lapsen oireet vaativat lääkitystä.

Rovaniemen uimahallissa on tapahtunut kloorivuoto. Lapin keskussairaalaan vietiin kolmetoista klooria hengittänyttä uimaria, joista seitsemän oli lapsia. Uimahallissa oli vuodon sattuessa noin 200 ihmistä.

Lapin keskussairaalan johtavan ylilääkärin Eva Salomaan mukaan kloorille altistuneista lapsista kahdella on lääkitystä vaativia oireita. Lapsia joudutaan lääkitsemään keuhkovaurioitten ehkäisemiseksi.

Kaikki sairaalaan tuoduista kuudesta aikuisesta ovat tällä hetkellä oireettomia.

- Tällaisen äkillisen ja lyhyen altistumisen jälkeen oireiden tulisi lieventyä parin tunnin sisällä ja silloin kaikki on ok. Mikäli yli kolmen tunnin jälkeen tulee hengitystieoireita, kuten hengenahdistusta, potilas vaatii hoitoa, Salomaa sanoo.

Potilaille annetaan tarpeen mukaan lääkkeenä esimerkiksi hengitettävää kortisonia.

Uimakoululaiset altistuivat

Kloorivuoto tapahtui uimahallin kellaritiloissa aamupäivällä kello 11 jälkeen. Kloorille altistui uimakoulussa ollut lapsiryhmä ja heidän perheenjäseniään. Uimakoululaisten pukuhuonetilat sijaitsevat uimahallin kellarissa.

Vuodon havaitsi uimakoulun opettaja, kun halliin levisi pistävä haju. Kaasuvuoto saatiin pelastuspäällikön mukaan tukittua helposti. Syynä oli ilmeisesti vuotanut putki.

Erittäin myrkyllinen kaasu

Kloori on voimakas hapettava, valkaiseva ja desinfioiva aine. Kloorikaasu on yli kaksi kertaa ilmaa tiheämpi hyvin myrkyllinen halogeeni.

Klooria käytetään muun muassa veden puhdistamiseen ja valkaisuaineena. Se ärsyttää erityisesti lasten ja vanhusten hengityselimiä ja limakalvoja, ja nestemäisenä se polttaa ihoa. Kloorikaasu ärsyttää myös silmiä ja aiheuttaa kirvelyä ja kyynelvuotoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.