13.8. Sienipikkelssi ja kantarellikeitto

Sienipikkelssi

  • 2 l kantarelleja tai suppilovahveroita
  • Liemi:
  • 1 sipuli tai pala purjoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl viinietikkaa
  • 3 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • pala tuoretta inkivääriä
  • muskottikukkaa

Puhdista sienet huolellisesti. Mittaa liemiainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon sienet sekä sipulirenkaat. Keitä n.5 min. ja kaada pikkelssi pieniin, puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin.

Kanttarellikeitto

  • 1 l kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl sieni- tai kasvislientä
  • 4 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus kuivattua kirveliä

Puhdista sienet ja paloittele suurimmat sienet muutamaan osaan. Hienonna sipuli ja kuullota se voin kanssa kattilassa. Lisää sienet ja paista seosta hetki. Lisää mausteet sekä jauhot joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada sieni- tai kasvisliemi joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua hiljalleen toiset 5 min. Tarkista maku ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat