13.6. Inkiväärimarinoitu broileri ja basilikasorbetti

Inkiväärimarinoitu broileri

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 4 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 limen mehu ja raastettu kuori
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 2 rkl Fruisana-hedelmäsokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • varrastikkuja

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa broilerin rintafileet kolmeen osaan pitkittäin ja työnnä ne vartaisiin. Valele vartaat marinadilla ja anna marinoitua hetki ennen grillausta. Grillaa grillissä tai uunissa 200 asteessa noin 15 min. Tarjoile salaatin kanssa.

Basilikasorbetti

  • 2 dl sitruunasta puristettua mehua
  • 3 dl sokerilientä
  • 3 valkuaista
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • Sokeriliemi:
  • 5 dl vettä
  • 2 dl Fruisana-hedelmäsokeria

Tee sokeriliemi. Kuumenna vettä ja sekoita joukkoon Fruisana hedelmäsokeri. Anna sokerin liueta hyvin veteen. Jäähdytä seos. Lisää jäähtyneeseen sokeriliemeen sitruunamehu ja basilikasilppu. Nosta seos pakastimeen noin 2 tunniksi kunnes se on kohmettunut hieman. Sekoittele puolen tunnin välein, että rakenteesta tulee tasaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne hyvin kohmettuneeseen sitruunaseokseen. Pakasta. Tarjoile sorbetti annoskulhoissa ja kaada päälle kuohuviiniä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat