13.2 Helppo sieni-juustopiirakka ja valkosuklaa-jogurttivaahto

Helppo sieni-juustopiirakka

  • 1 pkt valmista piirakkataikinaa
  • 2 pientä sipulia
  • 2 dl kuivattuja sieniä esim. Suppilovahveroita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl raastettua voimakasta juustoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua pannulla kuumassa öljyssä hetki ja murenna sienet joukkoon. Sekoita jäähtynyt sipuli-sieniseos, juustoraaste, kananmunat, kerma ja mausteet keskenään ja kaada ne piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Valkosuklaa- jogurttivaahto ja tuoreita hedelmiä

  • 0,5 l Marjoja tai tuoreita hedelmiä paloina
  • 2 dl vettä
  • 0,75 dl sokeria
  • (tilkka sitruslikööriä)
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,6 dl sokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 vaniljatangon sisus
  • 1 lime
  • 3 dl kuohukermaa

Mittaa kattilaan 2 dl vettä ja 0,75 dl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Mausta sitrusliköörillä. Kaada sokeriliemi marjojen tai hedelmäkuutioiden päälle ja anna niiden maustua hetki.

Sekoita jogurtti, sokeri, raastettu limen kuori ja mehu. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita hieman jäähtyneenä maustetun jogurtin joukkoon. Lisää vaahdotettu kerma varovasti nostellen. Lusikoi annosmaljoihin marinoituja marjoja tai hedelmiä ja viimeistele valkosuklaavaahdolla.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat