13.12. Appelsiinikalkkunaa ja bataatti-kaalipaistosta

Appelsiinikalkkuna

  • 1 kokonainen kalkkunanrinta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • jauhettua merisuolaa ja mustapippuria
  • tuoretta salviaa
  • 3 appelsiinia
  • 3 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Laita kalkkuna voideltuun uunivuokaan. Penslaa se hunajalla. Mausta rinta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla salvialla. Leikkaa appelsiinista kuori pois. Siivuta se noin 1 cm kiekoiksi ja asettele kiekot kalkkunan rinnan päälle. Kaada vuokaan kanaliemi ja kerma. Aseta rintaan sisälämpömittari ja laita rinta uuniin 200 asteeseen, noin 15 minuutiksi. Laske lämpöä 150 asteeseen ja kypsennä rintaa kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Anna rinnan levähtää hetki ennen tarjoilua. Siivuta kalkkuna ohuesti ja tarjoile appelsiinin ja bataatin kera.

Bataattipaistos

  • 2 bataattia
  • 15 pikkusipulia (tai hillosipuleita)
  • 200 g ruusukaalia tai savoinkaalia
  • tuoretta persiljaa
  • 2 rkl voita
  • hieman sokeria
  • suolaa

Pese bataatit huolellisesti ja kuutioi isoiksi kuutioiksi. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja halkaise ne. Kuori pikkusipulit. Keitä kasviksia hetki suolatussa vedessä. Valuta kasvikset, laita takaisin kattilaan ja lisää mukaan sokeri, suolaa, voinokare ja hienonnettua persiljaa. Tarjoile heti kalkkunan kera.

Lue myös:

    Uusimmat