13.10. Merimiehen simpukat ja gratinoidut sinisimpukat

Merimiehen simpukat

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä kuullotukseen
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 oksaa persiljaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 tl suolaa

Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä sekä kerma. Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5 minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Huom! Vain auenneet simpukat ovat syötäviä.

Sinihomejuustolla gratinoidut sinisimpukat

  • 1 kg sinisimpukoita keitettynä
  • 1,5 dl sinihomejuustomurua
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • mustapippuria

Irrottele kypsistä simpukoista päällimmäinen kuoren puolikas. Pane simpukat lautasille. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon kerma ja anna leivän pehmitä hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita tahnaksi. Laita seosta jokaisen simpukan päälle ja gratinoi 225 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat