13.1. Sisäfileepihvi, uunijuurekset ja punaviinikastiketta

Sisäfileepihvi

  • 600 g sisäfileetä
  • rypsiöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Leikkaa sisäfilee neljäksi pihviksi. Anna niiden olla huoneenlämmössä vähintään tunti ennen paistoa. Mausta pihvit kevyesti suolalla ennen paistamista. Lämmitä parilapannu tai tavallinen paistinpannu kuumaksi ja sivele pannun pintaan hieman rypsiöljyä.

Paista pihveihin pannulla kaunis väri molemmin puolin ja laita ne uunipellillä 180 asteiseen uuniin 5-7 minuutiksi. Anna pihvien paiston jälkeen vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Mausta lopuksi vielä suolalla ja pippurilla.

Uunijuurekset

  • 2 isoa porkkanaa
  • 15 pikkusipulia
  • 1 palsternakka
  • 4 perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori porkkanat, sipulit, palsternakka ja perunat. Leikkaa reiluiksi paloiksi, jotta ne pysyvät ehjänä pitkän kypsennysajan. Sulata voi ja hunaja kattilassa. Lisää joukkoon timjami. Kaada seos juuresten päälle uunivuokaan ja sekoita. Lisää myös suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile. 

Punaviinikastike

  • 5 dl punaviiniä
  • 2 prk demiglacea (4dl)
  • 4 dl lihalientä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 1valkosipulin kynsi
  • laakerinlehti
  • 8 mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • hieman mustaherukkahyytelöä
  • suolaa

Kuori ja hienonna porkkana ja sipuli. Kuullota kattilassa öljytilkassa valkosipulinkynnen kera. Lisää viini ja mausteet. Keitä kunnes jäljellä on puolet, lisää demiglace ja lihaliemi.

Anna poreilla rauhassa noin 30 minuuttia. Kerää pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois silloin tällöin poreilun aikana. Mausta kastike suolalla ja siivilöi se puhtaaseen kattilaan. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat