Mainos

120-vuotias Ateneum juhlii avoimin ovin

(MTV3/Terhi Hyvärinen)

Ateneumin juhlavuosi huipentuu ensi maanantaina, jolloin tulee kuluneeksi tasan 120 vuotta siitä, kun Suomen Taideyhdistyksen kokoelmia ensi kertaa esiteltiin yleisölle Ateneum-rakennuksessa. Juhlan kunniaksi Ateneum tarjoaa kaikille ilmaisen sisäänpääsyn iltapäivästä alkaen.

Ateneum

Lisäksi Ateneum saa uuden julkisivuvalaistuksen, joka korostaa fasadin hienoja yksityiskohtia ja saa rakennuksen loistamaan kansallisgallerian arvolle sopivasti.

Miljoonapalatsi närkästytti

Ateneum-rakennus oli aikoinaan samanlaisten kinastelujen kohde kuin kaikki muutkin suuret kulttuurirakennukset sen jälkeen. Ateneumiakin kutsuttiin miljoonapalatsiksi. Silti Suomen Taideyhdistyksen kokoelmia esiteltiin pelkästään museon kolmannessa kerroksessa, ja teokset oli ripustettu vieri viereen lähes katosta lattiaan. Juhlavuoden myötä kokoelmanäyttely on jälleen palautettu samaan kerrokseen.

Tänä vuonna jo yli 200 000 kävijää

Juhlavuoden kuluessa Ateneumissa on vieraillut jo yli 200 000 kävijää. Syksyn näyttelyistä Hokusai & Hiroshige - Matkalla Edoon esittelee Japanin Edo-kauden kaksi tunnetuinta maisemagrafiikan mestaria ja Mustaa ja valkoista puolestaan japanilaisen valokuvataiteen klassikoita. Mika Waltari ja taiteilijaystävät valottaa rakastetun kirjailijan intohimoista suhdetta kuvataiteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.