12 vuotta sitten pullopostia lähettänyt Mika löytyi: Mahtava fiilis!

Vuonna 2003 M/S Mariellalta pullopostia mereen lähettänyt henkilö on löytynyt.

Pullopostin lähettäjän etsintä käynnistyi mm. Facebookissa, kun veneretkellä ollut kaveriporukka löysi pitkään matkalla olleen viestin Ejskärin saaren rannalta tiistaina.

Yllättävän hyväkuntoisena säilyneen pullopostin oli lähettänyt 14-vuotias Mika Suuronen vuonna 2003 M/S Mariellalta Utön edustalla, joka sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Ejskäristä.

MTV Uutiset tavoitti Mikan. Hän kertoo, että pullopostin löytymisestä tuli mahtava fiilis.

-Olin lähes unohtanut koko pullopostin. Olin jo ajatellut, että ei siihen viestiin varmaan koskaan tule vastausta, Mika kertoo.

Mika kertoo olleensa tuolloin vanhempiensa kanssa matkalla.

-Isäni oli mukana pullopostin lähettämisessä. Hän auttoi ja ideoi sitä kanssani. Huuhtelimme pullon ensin vedellä ja sitten vielä kuivasimme sen hiustenkuivaajalla, että pulloon ei jäisi kosteutta. Heitimme pullon laivan perästä kauas veteen, että se ei murskautuisi potkureihin.

Idea pullopostin lähettämisestä oli saatu lastenohjelmista.

-Muumeissa laitettiin pullopostia jossakin jaksossa ja ajatus lähti tästä liikkeelle.

Myös toinen pulloposti oli lähetetty

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta kun Mika oli lähettänyt vastaavanlaisen pullopostin.

Hän oli nimittäin lähettänyt pullopostia myös puolta vuotta aiemmin. Kyseiseen viestiin oli tullut vastaus jo parin viikon kuluttua, kun se oli löydetty Latviasta hiekkarannalta.

-On aika mielenkiintoinen kontrasti, että tuohon kauas Latvian rannikolle ajautuneeseen viestiin tuli vastaus peräti kahdessa viikossa, mutta aivan lähetyspaikan lähelle jääneeseen toiseen postiin vastaus tulikin 12 vuoden viiveellä, naurahtaa Mika. 

Lue myös:

    Uusimmat