Mainos

12-vuotias kouluampuja ennen veritekoa: Miksi te nauratte minulle?

Yhdysvalloissa eilen sattuneesta traagisesta kouluampumisesta on saatu tarkempia tietoja.

Ampuminen tapahtui varhain aamulla paikallista aikaa Sparksin kaupungissa Nevadassa. Ampuja oli 12-vuotias Sparksin keskikoulun oppilas, joka surmasi käsiaseella miesopettajan ja haavoitti vakavasti kahta oppilasta. Loukkaantuneet ovat niin ikään 12-vuotiaita.

Ampumisvälikohtaus päättyi hyökkääjän ammuttua itsensä.

Silminnäkijät ovat kuvailleet koulun pihalla ollutta kaoottista tunnelmaa, joka alkoi ampujan kaivettua aseen juuri ennen ensimmäisiä oppitunteja.

– Eräs poika alkoi vihastua, veti aseen esiin ja ampui ystävääni. Sitten hän käveli opettajan luo ja käski tämän perääntyä. Opettaja alkoi perääntyä ja hän (ampuja) veti liipaisimesta, kertoi koulua käyvä Andrew paikalliselle televisiokanavalle.

– Opettaja vain makasi maassa velttona ja hän oli kovissa kivuissa. Minä ja viisi ystävääni menimme hänen luokseen ja päätimme viedä hänet turvaan. Nostimme opettajan maasta ja kannoimme häntä vähän matkaa. Jätimme hänet, kun vararehtori tuli sanomaan: "Menkää, menkää. Menkää turvaan."

Koulussa opiskeleva Michelle Hernandez kertoi puolestaan nähneensä epäillyn ennen kuin ampuminen alkoi:

– Kuulin hänen sanovan: "Miksi teette pilaa minusta, miksi te nauratte minulle".

Viranomaiset eivät ole kertoneet ampujan henkilöllisyyttä eivätkä mahdollista motiivia teolle.

"Surmansa saanut opettaja toimi sankarillisesti"

Surmansa saanut opettaja oli 45-vuotias matematiikan opettaja ja entinen merijalkaväen sotilas Michael Landsberry. Landsberryn omaiset ovat kuvailleet miestä sankariksi, joka yritti suostutella ampujaa laskemaan aseensa.

– Todennäköisesti hän yritti estää poikaa satuttamasta itseään tai muita, Landsberryn käly Chanda Landsberry totesi uutistoimisto Reutersille.

Viranomaisten mukaan kahden ampumisessa loukkaantuneen koulupojan tilat ovat vakaat. Toinen pojista haavoittui olkapäähän ja toinen vatsaan.

Sparksin keskikoulussa opiskelee kaikkiaan noin 700 koululaista.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.