Mainos

12-vuotias Johanna kirjoitti koskettavan kirjeen kiusaajilleen: ”Toivottavasti teillä menee hyvin, koska minulla ei mene”

Ruotsalainen Johanna on joutunut kokemaan kiusaamista lähes koko elämänsä ajan. 12-vuotissyntymäpäivänään hän sai vihdoin tarpeekseen ja päätti kirjoittaa rehellisen kirjeen kiusaajilleen.

Ruotsalainen Johanna on joutunut kokemaan kiusaamista nelivuotiaasta saakka. Häntä on pilkattu, haukuttu ja tuijotettu mitä erilaisimmista syistä. 12-vuotissyntymäpäivänään tyttö sai vihdoin tarpeekseen ja päätti laittaa kiusaamiselle pisteen, kertoo Expressen. 

Hän rohkaisi itsensä ja kirjoitti rehellisen kirjeen kiusaajilleen. Johanna toivoo kiusaajien ymmärtävän, millaisia tunteita kiusaaminen on hänessä herättänyt. 

"Te saitte mitä halusitte" 

Johanna aloittaa käsinkirjoitetun kirjeen kehumalla ja kiittämällä ystäviään, jotka ovat tukeneet häntä. Tämän jälkeen hän kertoo kaikesta siitä tuskasta, jota hän on joutunut kokemaan useamman vuoden ajan.

– En ymmärrä, miksi teitte niin minulle. Mitä olen tehnyt väärin? Johanna kysyy kirjeessään.

Hän kertoo kaikkien lyöntien, tönäisyjen ja kuiskailujen aiheuttaneet hänelle kipua. Hän kertoo olevansa aasi, jonka puhetta kukaan ei kuuntele. En jaksa enää pidempään, Johanna kirjoittaa.

– Te saitte, mitä halusitte. Asiat, joita olette tehneet ja sanoneet... ette ymmärrä. Yritän vain olla hyvä ystävä, joka lohduttaa silloin, kun joku on surullinen. Onko teossani jotain vikaa? Tai siinä, että puen päälleni, mitä haluan, enkä käytä meikkiä osoittaakseni, että olen olemassa.

– Toivottavasti teillä menee hyvin, koska minulla ei mene, tyttö lähettää terveisiä kiusaajilleen kirjeen lopussa.

Omista tunteistaan puhumisen lisäksi Johanna haluaa antaa muutaman neuvon kaikille niille ihmisille, jotka alistavat toisia.

– En usko, että se on hyväksyttävää. Sinun pitäisi pystyä olemaan sellainen kuin olet ilman pelkoa siitä, mitä muuta ajattelevat, Johanna kiteyttää.

Kiusaamiseen tulisi puuttua välittömästi. 

7:29

Lähde: Expressen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.