Mainos

12-vuotiaat tytöt tunnustivat Tuusulan koulupalon

Kuvaaja: Olli Kaure

Kaksi 12-vuotiasta tyttöä on tunnustanut sytyttäneensä Tuusulan Vaunukankaan sunnuntaisen koulupalon.

Tutkinnanjohtaja Markku Tuominen Keski-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistaa, että tytöt kertoivat kuulusteluissa pudottaneensa ilotulitteen koulun seinustalla olevaan paperinkeräysastiaan ja panneensa kannen kiinni.

Tuli levisi nopeasti roskiksesta koulun seinustaa pitkin katolle ja sytytti katon palamaan. Tytöt ovat kuudesluokkalaisia koulun oppilaita.

Kahden tytön lisäksi poliisi kuulusteli neljää poikaa, jotka olivat tapahtuma-aikaan samassa ryhmässä.

Kaksitoistavuotias lapsi ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta on vahingonkorvausvelvollinen. Seuraavaksi Tuusulan kunta ja tyttöjen perheet ryhtyvät keskustelemaan korvauksista.

Vahingonkorvausvelvollisuus määritellään iän mukaan. Tutkinnanjohtaja Tuomisen mukaan voidaan olettaa, että 12-vuotias ymmärtää tekonsa seuraukset.

Alle 18-vuotiaille ei saa lain mukaan ostaa tai edes luovuttaa ilotulitteita, papattien ikäraja on kuitenkin 12-vuotta. Myös ilotulittaminen uudenvuodenyön jälkeen on laitonta.

Tuhot ennakoitua pienemmät

Ainakin osan oppilaista toivotaan pääsevän palaamaan kouluun kahden, kolmen viikon päästä.

Koulun ruokala, tekniset tilat, iltapäiväkerhon tilat sekä bändin harjoitustilana käytetty sali vaurioituivat pahoin tulipalossa. Lisäksi rakennus kärsi savu- ja vesivahingoista.

Palomiehet saivat kuitenkin palon rajattua niin, että koulun pohjoispään siivet kärsivät vain savuvahinkoja ja nyt tutkitaan, voidaanko näissä luokissa aloittaa koulu muutaman viikon päästä.

Alun perin arvioitiin, että kouluun ei päästä palaamaan tänä keväänä lainkaan. Oppilaiden paluu palokouluun vaatii mm. terveysviranomaisten hyväksynnän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.