12.7. Täytetyt tomaatit ja gazpacho-keitto

Gazpacho

4 annosta

  • 8 keskikoista tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 dl tomaattimehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus cayennenpippuria
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää

Leikkaa pieniksi paloiksi tomaatit, kurkku, paprika sekä sipulit ja kaada ne tehosekoittimeen. Lisää tomaattimehu, oliiviöljy, basilikan lehtiä sekä mausteita joukkoon ja sekoita tasaiseksi n. minuutin verran. Tarkista maku, lisää vaalean leivän sisus ja sekoita vielä samettisen pehmeäksi. Jäähdytä keitto jääkaapissa ja tarjoa viileänä.

Täytetyt tomaatit

  • 8 tomaattia
  • 1 prk kikherneitä
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,5 kesäkurpitsa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1-2 tl tabascoa
  • 2 tl suolaa

Leikkaa tomaateista kansi pois ja koverra sisus tyhjäksi. Säästä sisus vaikka tomaattikastiketta tai cazpachoa varten. Murskaa kulhossa kevyesti kypsät kikherneet ja mausteet sekaisin. Hienonna kevätsipuli, auringonkuivatut tomaatit sekä kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla. Täytä tomaatit seoksella ja nosta tomaatin kansi päälle. Kypsennä 180 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat