12.3.2001 Vadelmapiparit ja salaatti allergiselle

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
(1 tl vanilliinisokeria)
3 dl luont. gluteenitonta jauhoseosta (hienoa)
1 tl leivinjauhetta
(8 rkl kookoshiutaleita)
6 - 8 rkl vettä

1. Vatkaa laktoositon margariini, sokeri ja vanilliini vahdoksi.
2. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kookoshiutaleet taikinaan.
3. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Pyöritä taikinasta palloja ja painele litteitä pipareita.
5. Paista pikkuleivät uunin keskiosassa n. 175 lämmössä n. 10 - 15 min.
6. Voit laittaa jäähtyneen piparin päälle esim. vadelmahilloa.

Salaatti allergiselle

(kasvikset jotka harvoin aiheuttavat allergiaa)

paahdettua bataattia
raastettua kerä-, kiinan-, kukka- tai parsakaalia
suikaloitua kurkkua
kuutioitua melonia
kuutioitua ananasta
salaatin lehtiä
1. Tarjoa kasvikset eri kipoista tai yhdistä isolle vadille.
2. Kostuta öljyllä ja viinietikalla, mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat