12.2. Punainen linssisalaatti ja sienipaistos

Punainen linssisalaatti

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 1 iso punasipuli
  • 2 vihreää hapokasta omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • Kastike:
  • 3 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä linssit juuri ja juuri kypsiksi. Huuhtele ja jäähdytä. Suikaloi punasipuli. Kuutioi omenat ja purista päälle sitruunamehu. Hienonna persilja. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla ja kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä. Sekoita linssien joukkoon punasipulisuikaleet, omenakuutiot ja persilja. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja tarjoile sienipaistoksen kanssa.

Sienipaistos

  • 150 g kuningasosteri sieniä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita paistamiseen
  • 3 rosmariinin oksaa tai 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuutioi sienet ja silppua valkosipuli hienoksi. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon rosmariinin oksat. Lisää hetken päästä sienet ja valkosipulit. Kuullota niitä hetki pannulla, että pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta rosmariinin oksat pois ja tarjoile linssisalaatin kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat