12.12. Porkkanaleivitetyt kalafileet ja puuropirtelö

Porkkanaleivitetyt kalafileet

  • 200 g per henkilö kuhaa tai ahventa
  • suolaa
  • kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Leivittämiseen:
  • vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 1 dl raakaa porkkanaraastetta
  • 1 dl juustoraastetta

Riko munat ja vatkaa ne kunnolla sekaisin. Kuori porkkana. Raasta porkkana sekä juusto hienoksi raasteeksi. Sekoita raasteet munamassaan. Leikkaa fileet pituussuunnassa halki. Poista vatsaontelon kohdalla olevat pystyruodot. Leikkaa isot fileet 10 sentin paloiksi ja mausta suolalla. Pyörittele fileet jauhoissa ja sitten leivitysmassassa. Paista fileet öljytilkassa pannulla miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi niin, että kuorrutus on rapeaa. Jos leivitysmassaa jää, sekoita ainekset keskenään ja paista porkkanaohukaisia. Tarjoa kalan kanssa pinaatti-perunamuusia, salaattia ja makoisaa marjamehua.

Puuropirtelö välipalaherkku

  • 2 dl kylmää puuroa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl kotimaisia marjoja
  • 2 rkl kotimaista hunajaa

Sekoita puuro tasaiseksi. Sekoita muut raaka-aineet sekaan.

Reseptit: Jaakko Kolmonen ja Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat