12.10. Jauhelihavuoka ja omenainen juurespaistos

Jauhelihavuoka

  • 1 sipuli
  • 2 kokonaista raakaa punajuurta
  • 4 rkl raastettua piparjuurta
  • rypsiöljyä kuullotukseen
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 tl meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 siivua ruisleipää
  • 2 dl lihalientä
  • 1 kananmuna

Liota leipää lihaliemessä noin 10 min. Silppua sipuli. Kuori ja raasta punajuuret ja piparjuuri. Kuullota pannulla hetki sipulia ja punajuuri raastetta. Lisää piparjuuriraaste, hunaja, meirami ja suola sekä pippuri. Sekoita pannulla kuullottuneet ainekset jauhelihan joukkoon, lisää pehmennyt leipä sekä kananmuna ja sekoita taikinaksi. Korppujauhota uunivuoka ja nosta taikina vuokaan. Paista 220 asteessa noin 40 min.

Omenainen juurespaistos

  • 2 naurista
  • 4 porkkanaa
  • 2 hapanta omenaa
  • 2 tl timjamia
  • voita kuullotukseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuutioi juurekset ja omena. Kuullota niitä timjamin kera voissa pannulla niin, että ne pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat