11.4.2003 Pääsiäispullat

3 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 1/2 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

n. 2 dl (n. 250 g) aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia

100 g margariinia sulatettuna
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1/2 tl vaniljasokeria

1 tlk (n. 400 g) aprikooseja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
3. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 20 minuuttia.
5. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle.
6. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
7. Leikkaa aprikoosit kahteen osaan.
8. Sekoita sulatettuun ja vähän jäähtyneeseen rasvaan sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri
9. Levitä taikinalevylle huoneenlämpöinen marmeladi.
10. Ripottele päälle kaurahiutaleseos.
11. Painele viivottimella levy neliöiksi.
12. Paina neliön keskelle aprikoosipala.
13. Paista pulla 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-25 minuuttia.

Vinkit:

* Käytä halutessasi kaurahiutaleiden asemesta kookoshiutaleita.
* Voit myös käyttää pullan päälle kiinteää vadelma- tai lakkahilloa.
* Paina aprikoosien asemesta pullaneliöiden keskelle vihreitä kirsikoita tai kokonaisia hassel- tai saksanpähkinöitä.


Lue myös:

    Uusimmat