Mainos

106-vuotias äänesti elämänsä ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa

Eilisissä presidentin vaaleissa Yhdysvalloissa tehtiin henkilökohtaista historiaa, kun 106-vuotias nainen kävi elämänsä ensimmäistä kertaa äänestämässä.

Spartanburg Countyssa asuva Gladys Miller käytti äänioikeuttaan ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuosikymmeneen. Asiasta kertoo News Channel 7.

Millerin elinaikana Yhdysvalloissa on ollut kaikkiaan 19 eri presidenttiä, näistä viittätoista Miller olisi voinut halutessaan äänestää.

Kertaakaan aiemmin Miller ei kuitenkaan vaaliuurnille mennyt. Mitään erityistä syytä naisella ei äänestämättömyydelleen ollut.

Tänä vuonna Miller teki kuitenkin henkilökohtaista historiaa. Hän oli jutellut äänestämisestä hyvän ystävänsä Glenda Ponderin kanssa ja keskustelun seurauksena ilmoittanut kiinnostuksestaan äänestää.

Ponder rekisteröi tämän jälkeen Millerin äänestäjäksi.

– Hän pystyy hädin tuskin kävelemään, mutta hän sai silti tultua tänne. Olen ylpeä siitä, Ponder totesi News Channel 7:n haastattelussa.

Ei kerrottu, kummalle ehdokkaalle Millerin ääni meni. Ensimmäistä äänestyskokemustaan nainen kuvaili kuitenkin seuraavasti:

– Se tuntui ihan hyvältä, Miller totesi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.