10 yllättävää käyttötarkoitusta: Olut on oikea ihmejuoma!

Olut on hyvää, mutta se on myös tehokas apu kodinhoidossa. Mallasjuoma on ympäristöystävällinen vaihtoehto myös puutarhan- ja kodinhoidossa sekä hyönteistorjunnassa.

Kylmä huurteinen on monen suosikkijuoma, mutta siitä on myös moneen muuhun. Kokosimme yhteen kätevimmät olutniksit puutarhaan ja kotiin.

Parhaat olutniksit

1. Etanat ansaan. Laita puutarhaasi illalla purkkeja, jossa on olutta. Aamulla huomaat, että nämä puutarhaa tuhoavat niljakkaat lilluvat purkeissa tuoksun houkuttelemina. Oluen voi käyttää uudestaan niin kauan, kunnes se haihtuu.

2. Banaanikärpäset ansaan. Jos sinulla on kompostisanko keittiössäsi, houkuttelee se todennäköisesti paikalle banaanikärpäsiä. Laita tölkki tai purkki olutta tiskipöydällesi ja peitä sisäänmenoreikä tuorekelmulla. Tee kelmuun kuitenkin pieni reikä, josta kärpäset pääsevät sisään. Ulos ne eivät kuitenkaan enää osaa tulla.

3. Hankkiudu eroon hiiristä. Jos sinulla ei ole kissaa, hiirien häätö onnistuu kätevästi oluen avulla. Laita ämpärin pohjalle hieman olutta ja rakenna hiirille ramppi esimerkiksi puupalikasta. Tuoksu houkuttelee hiiret ämpäriin ja seuraavana päivänä voit noukkia humaltuneet hiiret ämpäristä ja päästää vapaaksi jonnekin.

4. Lannoita puutarhasi. Puutarhan vihannekset ja kukat pitävät oluen sokerista.

5. Lannoita sisäkasvisi. Myös sisäpuutarhasi nauttii oluesta. Sisäkasveja ei kuitenkaan saa hukuttaa olueen, koska ne eivät koe samanlaista puhdistusta sateen myötä kuin ulkokasvit.

6. Hankkiudu eroon nurmikon läiskistä. Oluen hapot tappavat sienet ja tuholaiset ja mallasjuoma myös lannoittaa nurmikkoa.

7. Poista tahrat. Käytä kemikaalisten aineiden sijaan olutta tahrojen puhdistajana. Liota vaatteeseen tai mattoon tullut tahra oluella. Anna vaikuttaa hetken ja taputtele sitten puhtaalla liinalla. Pese vaate hyvin saippualla ja vedellä, kunnes vaate on kunnolla lionnut.

8. Siisti puuhuonekalut. Hankaa olutta hellästi puisiin huonekaluihin pehmeän liinan avulla. Olut auttaa palauttamaan puun kiiltoa ja väriä.

9. Puhdista kultakorut. Olut sopii kultakorujen puhdistamiseen samalla tavalla kuin kauppojen erikoiskemikaalit. Anna korujen likoa oluessa, huuhtele ja kiillota liinalla.

10. Löysää ruosteiset pultit. Oluen hapot liuottavat hieman ruostetta, jolloin vanhat pultit löystyvät.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja