Kotikokki voi törmätä ruoanlaitoissa yleisiin kompastuskiviin. Vältä näitä ruoanlaittomokia!
1. Tylsien veitsien käyttäminen
Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin ruoanlaitto epäkäytännöllisillä työvälineillä. Tylsän veitsen käyttäminen esimerkiksi sipulin pilkkomiseen voi aiheuttaa paitsi turhaa itkua myös vaaratilanteita.
2. Tomaattien säilyttäminen jääkaapissa
Tomaattien makuja tuottavat ensyymit tuhoutuvat jääkaapin kylmyydessä ja tekevät tomaateista mauttomia.
3. Paistinpannun tunkeminen liian täyteen
Paistaessasi esimerkiksi kalaa tai kanaa pannulla, älä tunge paistinpannua liian täyteen kerralla. Ruskistuakseen kunnolla raaka-aine tarvitsee tilaa ympärilleen. Ruoan ruskistaminen puolestaan lisää sen makua.
4. Kylmän lihan paistaminen
Lihan kannattaa aina antaa lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista. Kylmän lihan laittaminen pannulle aiheuttaa epätasaisen kypsymisen ja lopputulos ei ole murea.
5. Lihan vetäytymisen unohtaminen
Kun olet paistanut pihvisi pannulla, älä laita sitä suoraan lautasellesi. Jos ryhdyt heti syömäpuuhiin ja leikkaat pihvisi, kaikki mureutta antavat mehut valuvat lihasta ulos.Kun annat lihan vetäytyä foliossa, se on syödessä taatusti mureaa!
6. Paistaminen viileässä pannussa
Anna pannun ja siinä olevan öljyn kuumeta rauhassa enne kuin lisäät pannuun muita raaka-aineita. Paistinpannun tulisi lämmetä ensin 1-2 minuuttia ennen voin tai öljyn lisäämistä. Anna myös rasvan kuumentua hetki rauhassa ennen kuin alat kokkaamaan.
7. Valkosipulin käristäminen
Valkosipuli ruskistuu minuutissa. Mikäli leikkaat valkosipulin pieniksi paloiksi ja lisäät sen pannuun ennen muita raaka-aineita, ehtii se palaa ja kitkeröityä muiden ruoka-aineiden vielä kypsyessä. Kokeile laittaa valkosipuli ruokaan kokonaisina valkosipulinkynsinä. Näin valkosipulin maku tarttuu oliiviöljyyn ja ruokaan, mutta se ei ehdi palaa ja kitkeröityä.
