Kotikokki voi törmätä ruoanlaitoissa yleisiin kompastuskiviin. Vältä näitä ruoanlaittomokia!
1. Tylsien veitsien käyttäminen
Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin ruoanlaitto epäkäytännöllisillä työvälineillä. Tylsän veitsen käyttäminen esimerkiksi sipulin pilkkomiseen voi aiheuttaa paitsi turhaa itkua myös vaaratilanteita.
2. Tomaattien säilyttäminen jääkaapissa
Tomaattien makuja tuottavat ensyymit tuhoutuvat jääkaapin kylmyydessä ja tekevät tomaateista mauttomia.
3. Paistinpannun tunkeminen liian täyteen
Paistaessasi esimerkiksi kalaa tai kanaa pannulla, älä tunge paistinpannua liian täyteen kerralla. Ruskistuakseen kunnolla raaka-aine tarvitsee tilaa ympärilleen. Ruoan ruskistaminen puolestaan lisää sen makua.
4. Kylmän lihan paistaminen
Lihan kannattaa aina antaa lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista. Kylmän lihan laittaminen pannulle aiheuttaa epätasaisen kypsymisen ja lopputulos ei ole murea.
5. Lihan vetäytymisen unohtaminen
Kun olet paistanut pihvisi pannulla, älä laita sitä suoraan lautasellesi. Jos ryhdyt heti syömäpuuhiin ja leikkaat pihvisi, kaikki mureutta antavat mehut valuvat lihasta ulos.Kun annat lihan vetäytyä foliossa, se on syödessä taatusti mureaa!
6. Paistaminen viileässä pannussa
Anna pannun ja siinä olevan öljyn kuumeta rauhassa enne kuin lisäät pannuun muita raaka-aineita. Paistinpannun tulisi lämmetä ensin 1-2 minuuttia ennen voin tai öljyn lisäämistä. Anna myös rasvan kuumentua hetki rauhassa ennen kuin alat kokkaamaan.
7. Valkosipulin käristäminen
Valkosipuli ruskistuu minuutissa. Mikäli leikkaat valkosipulin pieniksi paloiksi ja lisäät sen pannuun ennen muita raaka-aineita, ehtii se palaa ja kitkeröityä muiden ruoka-aineiden vielä kypsyessä. Kokeile laittaa valkosipuli ruokaan kokonaisina valkosipulinkynsinä. Näin valkosipulin maku tarttuu oliiviöljyyn ja ruokaan, mutta se ei ehdi palaa ja kitkeröityä.
8. Luotat reseptiin, etkä maista ruokaa kokatessa
Ammattilaiskokit maistelevat ruokaa sen jokaisessa tekovaiheessa. Reseptissä ilmoitetut määrät eivät ole absoluuttisia totuuksia, vaan ruoka kannattaa aina maustaa oman maun mukaiseksi.
9. Keittäminen liian pienessä kattilassa
Keittäessäsi pastaa valitse tarpeeksi iso kattila ja laita kattilaan riittävästi vettä. Liian pienessä vesimäärässä keitetystä pastasta tulee helposti kumimaista ja tahmeaa. Tämä johtuu siitä että pastan lisääminen pieneen vesimäärään alentaa veden lämpötilaa, jolloin vedellä kestää kauemmin palata kiehuvaksi.
10. Liian pienen leikkuulaudan käyttö
Liian pientä leikkuulautaa käyttäessäsi sinulla ei ole tilaa hallita kunnolla veitsen käyttöäsi, siksi riski leikata itseäsi sormeen kasvaa. Liian pienen leikkuulaudan käytössä hukkaat myös aikaa ja aiheutat ylimääräistä sotkua.
(MTV3)
Uusimmat
-
22:53
Israel iskenyt Länsirannan Tulkarmin pakolaisleirille
-
22:35
Conor McGregor sekoili Lontoossa – lupaa touhulle ei ollut
-
22:32
Aasianherhiläiset saapuivat Slovakiaan – laji vaaraksi koko Euroopalle
-
22:16
Olli Jokinen kommentoi pelaajansa dramaattista loukkaantumista
-
22:15
Stranger Things -tähden ja Jon Bon Jovin pojan hääkuvat julki!
-
22:14
Vähintään kymmeniä kuollut lauttaonnettomuudessa Nigeriassa
-
22:04
Huoli Lähi-idästä kiristi tunnelmia – öljyn hinta kiipesi liki viisi prosenttia
-
21:38
Leijonat-herkkupala myytiin saman tien loppuun – MM-kisaliput hupenevat
-
21:11
Hissijoukkue nousee Veikkausliigaan
-
21:10
Mikä tyyli! Tällaisena et ole Rita Behmiä nähnyt
-
20:59
Olli Jokisen Timrån ottelu keskeytettiin – raastavat tuskanhuudot kaikuivat kaukalosta
-
20:48
Alkukauden komeetta SaiPa syöksähti tappioputkeen
-
20:42
Iranissa paniikki: Salamurhista tunnetun Mossadin pelätään soluttautuneen ylimpään johtoon
-
20:35
Poliisitehtävän syy Venäjän suurlähetystössä selvisi
-
20:29
MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen sai Yhdysvaltain kansalaisuuden – "Yllättävän suuri hetki"
-
20:09
Zlatan Ibrahimovic paljasti melkoisen syntymäpäivälahjan – hinta hipoo miljoonaa
-
20:03
290 000 euroa kahden vuoden vankeudesta ei riitä Liberia-sotarikosjutussa vapautetulle – "Ei kohtuullista"
-
20:01
Tuija Pehkonen yrittää pyristellä pois vanhemmiltaan oppimasta mentaliteetista: "Aina ei tarvitse tehdä, tehdä ja tehdä"
-
19:29
Poliisilla tehtävä Venäjän suurlähetystöllä – virkavalta porttien sisäpuolella
-
19:13
Mies pelasti olympiamitalisti Dianan, 19, keskellä verilöylyä – kylmäävä kuvaus raitiovaunussa alkaneesta tappamisesta: "Valahdin kalpeaksi"
-
Lataa lisää