Kotikokki voi törmätä ruoanlaitoissa yleisiin kompastuskiviin. Vältä näitä ruoanlaittomokia!
1. Tylsien veitsien käyttäminen
Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin ruoanlaitto epäkäytännöllisillä työvälineillä. Tylsän veitsen käyttäminen esimerkiksi sipulin pilkkomiseen voi aiheuttaa paitsi turhaa itkua myös vaaratilanteita.
2. Tomaattien säilyttäminen jääkaapissa
Tomaattien makuja tuottavat ensyymit tuhoutuvat jääkaapin kylmyydessä ja tekevät tomaateista mauttomia.
3. Paistinpannun tunkeminen liian täyteen
Paistaessasi esimerkiksi kalaa tai kanaa pannulla, älä tunge paistinpannua liian täyteen kerralla. Ruskistuakseen kunnolla raaka-aine tarvitsee tilaa ympärilleen. Ruoan ruskistaminen puolestaan lisää sen makua.
4. Kylmän lihan paistaminen
Lihan kannattaa aina antaa lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista. Kylmän lihan laittaminen pannulle aiheuttaa epätasaisen kypsymisen ja lopputulos ei ole murea.
5. Lihan vetäytymisen unohtaminen
Kun olet paistanut pihvisi pannulla, älä laita sitä suoraan lautasellesi. Jos ryhdyt heti syömäpuuhiin ja leikkaat pihvisi, kaikki mureutta antavat mehut valuvat lihasta ulos.Kun annat lihan vetäytyä foliossa, se on syödessä taatusti mureaa!
6. Paistaminen viileässä pannussa
Anna pannun ja siinä olevan öljyn kuumeta rauhassa enne kuin lisäät pannuun muita raaka-aineita. Paistinpannun tulisi lämmetä ensin 1-2 minuuttia ennen voin tai öljyn lisäämistä. Anna myös rasvan kuumentua hetki rauhassa ennen kuin alat kokkaamaan.
7. Valkosipulin käristäminen
Valkosipuli ruskistuu minuutissa. Mikäli leikkaat valkosipulin pieniksi paloiksi ja lisäät sen pannuun ennen muita raaka-aineita, ehtii se palaa ja kitkeröityä muiden ruoka-aineiden vielä kypsyessä. Kokeile laittaa valkosipuli ruokaan kokonaisina valkosipulinkynsinä. Näin valkosipulin maku tarttuu oliiviöljyyn ja ruokaan, mutta se ei ehdi palaa ja kitkeröityä.
8. Luotat reseptiin, etkä maista ruokaa kokatessa
Ammattilaiskokit maistelevat ruokaa sen jokaisessa tekovaiheessa. Reseptissä ilmoitetut määrät eivät ole absoluuttisia totuuksia, vaan ruoka kannattaa aina maustaa oman maun mukaiseksi.
9. Keittäminen liian pienessä kattilassa
Keittäessäsi pastaa valitse tarpeeksi iso kattila ja laita kattilaan riittävästi vettä. Liian pienessä vesimäärässä keitetystä pastasta tulee helposti kumimaista ja tahmeaa. Tämä johtuu siitä että pastan lisääminen pieneen vesimäärään alentaa veden lämpötilaa, jolloin vedellä kestää kauemmin palata kiehuvaksi.
10. Liian pienen leikkuulaudan käyttö
Liian pientä leikkuulautaa käyttäessäsi sinulla ei ole tilaa hallita kunnolla veitsen käyttöäsi, siksi riski leikata itseäsi sormeen kasvaa. Liian pienen leikkuulaudan käytössä hukkaat myös aikaa ja aiheutat ylimääräistä sotkua.
(MTV3)
Uusimmat
-
23:48
Oslossa tiukennettiin koronatoimia brittimuunnoksen takia – valtava ryntäys lähialueen viinakauppoihin
-
23:22
Alkuperäiskansat vaativat Brasilian presidenttiä tilille Amazonin tuhoamisesta: "Rikos ihmiskuntaa vastaan"
-
23:03
MTV seuraa: Moskovassa protestoitu Navalnyin tueksi – Niinistön mukaan Venäjän tilanne on vakava
-
23:01
Antti Tuomas Heikkisen sketsihahmo Auto-Seppo kertoo ystävänsä lempinimen taustoista: "Siinä tarinassa me pysytään"
-
22:46
Ferrari aloittaa heti isolla vaihteella – iso määrä testikuskeja radalla
-
22:18
Lottopotti paisui hulppeasti 10 000 000 euroon!
-
22:16
Pikkuseura oli matkalla massiiviseen voittoon – City pelasti kuitenkin cup-kunniansa
-
22:06
Heikki Rannan sketsihahmo Lapin Patja väittää olevansa Apulannan hittibiisien takana: "Met olehma musikaalista sukua"
-
21:45
Suomi vetoaa mielenosoittajien vapauttamiseksi Venäjällä – Haavisto: "Väkivalta tuomittavaa"
-
21:29
Brad Lambert, 17, esitteli rankkariosaamistaan, Mikkelissä hurja nousukäänne – katso SM-liigakierroksen kaikki maalit
-
21:18
Patrik Laine jätti sydäntäsärkevät jäähyväiset: "Kun tulin Winnipegiin 18-vuotiaana, en tiennyt mitä odottaa"
-
21:11
Juontaja Christoffer Strandberg huolestui – Maaria Nuoranteen sketsihahmo Päivi Viemää oli kuin eri henkilö
-
21:02
Remmit kiinni! MM-rallitähdille sakkoja Monte Carlossa
-
21:01
Viraston ylitarkastajalle maksettiin kaksi vuotta palkkaa, jotta hän ei tekisi mitään
-
21:00
Sketsihahmo Folke Rundqvist avaa omaa menneisyyttään: "Elämässä on ollut monta vastoinkäymälää"
-
20:56
Aija Pahkalan sketsihahmo Anja Jankka ilmoitti Christoffer Strandbergin Maajussille morsian -ohjelmaan: "Sieltä sinä löydät rotevan emännän"
-
20:51
JYPillä aivan uusi nimi nosti päätään – SaiPan tähti purkautui: "Ollut ala-arvoista"
-
20:49
Kuinka kumppanin saa kiinnostumaan suuseksistä? Raati vastaa: "Jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta"
-
20:48
Mikko Töyssyn sketsihahmo paljasti toimineensa Antti Holman stunt-näyttelijänä: "Hän ei ole kovinkaan hyvä räppäämään"
-
20:36
Tapahtui vuonna 1957: Pääsikö 201 000 kilometrin tuntivauhdilla paahtanut kaivonkansi matkalle kohti ulkoavaruutta?
-
Lataa lisää