10 vinkkiä äideille: Näin saat isän mukaan leikkeihin

Perheen lasten on tärkeää viettää yhteistä aikaa niin isän kuin äidinkin kanssa. Näillä kymmenellä kesäisellä vinkillä otat isänkin huomioon lasten kanssa leikkiessä ja yhteistä tekemistä suunnitellessa.

Psykologiaan ja käyttäytymistieteisiin erikoistunut tohtori Pam Spurr jakoi The Sun -lehdessä kymmenen vinkkiä vaimoille, jotka haluavat miehensäkin mukaan perheen yhteiseen ajanviettoon. Äiti, muista nämä neuvot!

1. Muista miehesi vahvuudet.Jos hän on esimerkiksi varsinainen grillimestari, muistuta miestäsi ottamaan lapset mukaan kotona kokkaillessa. Lapset rakastavat ruoanlaittoa ja ovat erityisen mielissään saadessaan laittaa salaisella suvun reseptillä ruokaa rakkaalle äidilleen.

2. Liikuntaa leikiten? Pyydä miestäsi opettamaan lapsille urheilulajia, jossa hän loistaa. Jos hän on esimerkiksi ässä uimaan, lasten vieminen paikalliselle rannalle tai uimahalliin on täydellistä tekemistä kesäiltapäivisin. Bonuksena lapset käyvät leikiten nukkumaan peuhattuaan päivän altaassa.

3. Agenttiseikkailuja James Bondin henkeen. Lasten mielikuvitus on rajaton, joten mikset pyytäisi miestäsi keksimään heille seikkailullista leikkiä? Jos paikkakunnallanne on leikkipuisto tai mukava viheralue, leikkihetken voi muuttaa vakoilutehtäväksi. Isä voi esittää olevansa James Bond, kun lapset taas ovat apureita tai pahiksia. Lisäpuhtia leikkiin tuovat agenttinimet ja oma koodikieli.

4. Vuorottelua. Rohkaise miestäsi keksimään vuorotellen lapsienne kanssa seuraava tekeminen. Lapset saavat esimerkiksi valita ensin tekemisen iltapäiväksi, jonka jälkeen isä saa päättää, mitä tehdään ilta.

5. Yksinkertaistakaa asioita. Suurin osa lapsista – erityisesti nuoret – tyytyvät vähään ja rakastavat saadessaan kulkea paikallisen puiston läpi isän käsipuolessa ja mehujäätä nuoleskellen. Yksinkertainen tekeminen antaa niin lapsille kuin isillekin aikaa rentoutua ja nauttia ympäristöstään. Ajan viettäminen näin opettaa samalla, ettei tekemisen tarvitse aina olla jotain erikoista.

6. Opiskelkaa elämää. Isällä on paljon opetettavaa lapsille. Jos teillä on takapiha, voi yön viettää siellä telttaillen ja retkeillen. Jos takapihaa ei ole, oppivat lapset paljon luonnosta esimerkiksi sisäkasveja istuttaen.

7. Vaihtakaa palveluksia. Lasten kanssa tunteja leikkiminen saattaa ajaa lapsenmielisimmänkin isän hulluksi. Voitte vaihtaa palveluksia: jos miehesi leikkii lasten kanssa vaikka tunnin, voit lupautua keittämään sillä välin kahvit.

8. Kilpailkaa! Muuttakaa pienimmätkin leikit hauskoiksi kisailuiksi ja haasteiksi. Isä voi esimerkiksi ottaa aikaa siitä, kuka lapsista pesee hampaansa ja pukeutuu yöpaitaansa nopeiten. Voittajalle on luvassa tietysti pieni palkinto!

9. Hetki lepoa ja rentoutumista. Jos isällä on ollut pitkä päivä ja hän haluaa nostaa jalkansa ylös, vuokratkaa koko perheelle sopiva elokuva ja nauttikaa rauhallisesta perheajasta.

10. Eläkää terveellistä elämää. Rohkaise miestäsi elämään terveellisesti. Voisiko hän esimerkiksi käydä töidensä jälkeen pienellä kävelyllä lapsien kanssa viettääkseen yhteistä laatuaikaa ja parantaakseen omaa kuntoaan?Lue myös:

Kuvat: Shutterstock.com

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja