10.8 2004 Kana-mansikkasalaatti

Salaatti:

  • 3-4 broilerin rintafileetä (tai vastaava määrä esim. grillattua broileria)
  • suolaa
  • pippuria
  • currya
  • hunajaa
  • 1 kerä lehtisalaattia tms.
  • 1 kurkku
  • ½ l mansikoita
  • kesäsipulia varsineen

Kastike:

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • kesäsipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria

Ota rintafileet ajoissa huoneen lämpöön. Mausta fileet suolalla, pippurilla, currylla ja hunajalla. Kypsennä fileet paistin pannulla tai uunissa kypsiksi.Huuhtele salaatti ja revi se sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi kurkku sekä puhdista ja puolita mansikat. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna myös sipulin varret.

Mittaa pieneen kattilaan balsamiviinietikka, oliiviöljy sekä mausteet. Kuumenna hieman ja lisää joukkoon sipuli renkaat. Nosta kattila liedeltä. Kokoa salaatti kulhoon tai lautasille ja kaada päälle kastike. Viimeistele sipulinvarsilla.

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat