10.3.2003 Naudanliha-seesamivokki ja banaanimisu

500 g naudan ulkofileetä tai paistia
3 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
1 pieni keltasipuli
1 keltainen paprika
2 rkl öljyä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/3 kiinankaalia (n. 1 l)
kevätsipulia
1-2 rkl makeaa chilikastiketta
1-2 rkl soijaa
suolaa
sokeria

Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi ja sitten noin 1-1,5 cm:n suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali ja kevätsipuli.

Kuumenna öljy vokissa tai suuressa paistinpannussa. Lisää valkosipulit, seesaminsiemenet ja osa lihasuikaleista. Lisää lihasuikaleet kuumalle pannulle noin kolmessa erässä ja anna ruskistua. Laita seuraavaksi sipulit ja paprikat ja paista 1-2 minuuttia. Lisää kiinankaali- ja kevätsipulisuikaleet, chilikastike, soija, ripaus suolaa ja sokeria. Kuumenna hetki sekoitelleen ja tarkista maku. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Banaanimisu

3 banaania
1 sitruunan mehu
1/2 dl vaaleaa siirappia
150 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa ohentamiseen
vaniljasokeria
sokeria
pinnalle:
kaakaojauhetta

Leikkaa banaanit viipaleiksi ja purista viipaleiden päälle sitruunan mehu. Ohenna tuorejuusto maidolla ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lado kulhon pohjalle banaania. Kaada päälle siirappia ja seuraavaksi kerros tuorejuustoseosta. Toista kerrokset. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi tuorejuustoa ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli



Naudanliha-seesamiwokki, 100 g 2


Energia: 0,47 MJ / 110 kcal
Prot. 11 g, hh 3 g, ra. 6 g

Banaanimisu, 100 g 3


Energia: 0,5 MJ / 130 kcal
Prot. 3 g, hh 18 g, ra. 5 g



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat