10.2.2003 Täytetyt porsaankyljykset ja valkosipuliperunat

4 porsaankyljystä

4 aurinkokuivattua tomaattia
10 oliivia
2 rkl sinappia
pieni nippu rucolaa

tilkka öljyä
suolaa ja pippuria
2 dl lihalientä

1. Leikkaa kyljyksiin sivuttainen viilto, jotta niihin muodostuu ikään kuin tasku.
2. Valmista täyte: leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit pieniksi paloiksi. Hienonna rucola. Sekoita kaikki täytteen aineet tahnaksi ja jaa se tasaisesti porsaankyljystaskujen sisään. Kiinnitä taskut tarvittaessa hammastikuilla.
3. Paista kyljyksiä pannulla tilkassa öljyä molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Kaada pannuun lihalientä, jotta kyljykset eivät pääse kuivumaan.
4. Hauduta kypsäksi noin 15 minuuttia.

Energia: 0,72 MJ / 170 kcal
Prot. 18 g, hh 2 g, ra. 10 g

Valkosipuliperunat pannulla

8 kiinteää perunaa
2 sipulia
4-6 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
suolaa ja pippuria

1. Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljyä isossa paistokasarissa tai vokissa. Lisää pannuun sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa. Laita pannuun seuraavaksi viipaloidut perunat ja kypsennä perunoita varovasti sekoitellen noin 10 minuuttia.
2. Lisää valkosipulit perunoiden sekaan ja mausta perunapannu suolalla ja pippurilla. Hauduta kypsäksi kannen alla.

Energia: 0,54 MJ / 130 kcal
Prot. 2 g, hh 13 g, ra. 8 g

kyljys, 1 kpl + valkosip.perunat,150 g
Energia: 2,1 MJ / 500 kcal
Prot. 35 g, hh 23 g, ra. 30 g

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat