Possun noisetit
- noin 700 g porsaansisäfileetä
- suolaa
- mustapippuria
- seesaminsiemeniä
- voita paistamiseen
Leikkaa sisäfilee noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja painele niitä hieman ohuemmiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Paista noisetit kauniin kullanruskeiksi ja lisää pannulle seesaminsiemeniä. Pyörittele noisetit seesaminsiemenissä ja nosta pois pannulta.
Persiljaperunat
- 1 kg perunoita
- nippu persiljaa hienonnettuna
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kuori perunat ja keitä ne kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi. Kaada perunoille oliiviöljy ja mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla.
Curry-omenakastike
- 1 omena
- 3 dl lihalientä
- 2 dl omenamehua
- 1 rkl currya
- 3 rkl omenasosetta
- 4 rkl hunaja-omenaetikkaa
- 1 pieni sipuli
- mustapippuria
- ripaus cayennenpippuria
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl maizenaa
- 2 rkl lihalientä
- nokare voita
Kuori ja lohko omena. Kuullota kattilassa omenalohkot, curry ja sipuli. Lisää lihaliemi, omenamehu, omenasose ja mausteet. Anna kiehua n. 15 min. Siivilöi ja keitä lientä niin, että jäljelle jää n. 3 dl nestettä. Lisää fariinisokeri, sekoita ja anna vielä kiehahtaa. Sekoita maizena lihaliemitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Lisää voi ja keitä pari minuuttia. Tarkista maku.
Reseptit: Alex Nurmi